11 vingrojumi sejai un kaklam. Nostiprina sejas ovālu, novērš dubultzodu

5. Ar kreiso roku saņem labo vaigu. Ieelpojot caur degunu, jācenšas smaidīt. Sejas muskuļi saraujas, bet roka kavē šo kustību. To pašu izpilda ar labo roku, saņemot kreiso vaigu. Atkārto pa 2 reizēm.

Šis vingrojums ieteicams tiem, kam āda kļuvusi ļengana, vaigi noslīdējuši uz leju un kam ir dziļa deguna–mutes rieva.

6. Ieelpojot caur degunu, mēli stingri piespiež pie apakšžokļa – tā tiek sasprindzināti pazodes un kakla muskuļi. Izelpojot muskuļus atslābina.

7. Ieelpo caur degunu, cenšoties izvirzīt uz priekšu lūpas, it kā gatavotos svilpot. Ar trim vidējiem roku pirkstiem spiežot uz lūpu kaktiņiem, cenšas šo kustību aizkavēt. Tad mierīgi izelpo caur muti. Atkārto 4 reizes.

8. Ar labo roku atbalsta kreisā vaiga apakšējo daļu, bet ar kreisās rokas trim pirkstiem spiež uz kreiso mutes kaktiņu. Ieelpojot caur muti, saraujas muskuļi un velk uz leju kreiso mutes kaktiņu, bet rokas to notur sākuma stāvoklī. Izelpas laikā muskuļi atbrīvojas. To pašu izpilda ar otru vaigu. Vingrojums nostiprina vaiga un kakla muskuļus.

9. Atliec galvu, atbrīvo sejas apakšējās daļas muskuļus, mute nedaudz pavērta. Sasprindzina pazodes muskuļus, bet apakšžokli lēni ar pretspēku tuvina augšžoklim tā, lai apakšlūpa nosegtu augšlūpu. Kustības atkārto tik ilgi, līdz pazodes muskuļos jūtamas vieglas sāpes.

10. Ar rādītājpirkstiem pietur augšējos acu plakstiņus nedaudz zemāk par uzacīm. Cenšas savilkt pieres muskuļus, pacelt uz augšu uzacis, vienlaikus kavējot šīs kustības ar pirkstiem. Atkārto 4 reizes.

11. Ar abu roku trim vidējiem pirkstiem vienmērīgi visā līnijā pietur acu augšējos plakstiņus. Jācenšas pārvarēt pretspēku un samiegt acis. Atkārto 4 reizes.

Kompleksu pabeidz, atkārtojot pirmo vingrojumu.

Lai sasniegtu maksimālu efektu, paralēli jāpievēršas arī rīta vingrošanai, jāievēro darba, atpūtas un uztura režīms, kā arī jāveic citas sejas kopšanas procedūras.

Pievienot komentāru