Ko par veselību un dzīvesveidu liecina nagu forma?

Foto – Pixabay

Austrumu medicīna māca, ka organismā viss ir savstarpēji saistīts, ka cilvēka veselības un psihes stāvokli var noteikt pat pēc… nagiem, turklāt šīs spējas zemapziņas līmenī piemīt katram cilvēkam. Iespējams, tieši tāpēc sievietes mēdz taisīt manikīru. Ko var pastāstīt šī savdabīgā vizītkarte?

Biezi un cieti nagi norāda uz ilgu un nodrošinātu dzīvi. Kopumā biezi nagi ir zīme, ka tā īpašniekam dzīvē bieži tiks rīkoti svētki.

Gari nagi akcentē bezbailību un gribasspēku, spēju uzvarēt jebkurā situācijā. Senos laikos cilvēki nēsāja kaklā savvaļas dzīvnieku nagus, jo uzskatīja tos par aizsargājošu amuletu, kas dāvā drosmi, spēku un gribu uzvarēt. Īpašā vērtē bija plēsoņu – lāču, lauvu, tīģeru – garie un spēcīgie nagi. Starp citu, Āfrikā mednieki vēl mūsdienās mēdz sevi izdaiļot ar lauvu nagu virtenēm – tas paaugstina viņu sociālo statusu, sevišķi ja lauvu pieveicis pats mednieks.

Mīksti nagi norāda uz slinkumu, izlutinātību, bet vienlaikus arī uz tādu īpašību kā estētiskums. Ja nagi ir mīksti un šauri, tā ir pazīme, ka cilvēks baidās riskēt, kā arī norāda uz īsu mūžu. Ja piedevām nagi ir īsi, tas akcentē vāju gribasspēku, bailes kaut ko mainīt un sākt jaunu.

Sausi un nespodri nagi ir nelaimīga likteņa un talantu trūkuma spogulis. Viegli lūstoši nagi norāda uz nespēju pabeigt lietas līdz galam. Te var piebilst, ka nolūzis nags ir zīme – kaut kas sāk veidoties ne tā, kā vajadzētu. Ja situācija arī atrisināsies, visticamāk, ne tā, kā to vēlētos naga īpašnieks.

Jebkurš bojājums un plankums uz naga norāda uz trūkumiem raksturā vai šķēršļiem un neveiksmēm. Tiesa, ja plankumi ir balti, situācijas var būt arī patīkamas.

Pēc nagu mēnestiņiem var spriest, cik labi vai slikti strādā enerģētiskie meridiāni. Ja mēnestiņš ir pazudis, tas liecina, ka organisms ir piesārņots un nepieciešams ķerties pie tā attīrīšanas, šo procesu sākot ar zarnu traktu.

Pievienot komentāru