11 vingrojumi sejai un kaklam. Nostiprina sejas ovālu, novērš dubultzodu

Foto – Pixabay

Vingrojumu komplekss, ja to praktizē regulāri, palīdz nostiprināt sejas un kakla muskuļus un labot dažas iedzimtas vai laika gaitā radušās nepilnības, piemēram, novērst vai mazināt dubultzodu, maisiņus zem acīm, rievu, kas no nāsīm stiepjas līdz mutes kaktiņiem, ļenganus vaigus.

Pievēršoties vingrojumu kompleksam, vispirms kādu laiku izpilda tikai pirmos četrus vingrinājumus, tikai vēlāk katru dienu pievieno vēl vienu vai divus. Pirms sāk nodarbību, jānomazgājas ar ziepēm, seja un kakls jānotīra ar losjonu. Nekādā gadījumā nelieto krēmu – to var atļauties tikai pēc nodarbības, kad seja atkārtoti nomazgāta: tad mitrai ādai uzziež barojošu krēmu un pēc 5–10 minūtēm tā pārpalikumu noslauka ar salveti.

Vingrojumus izpilda, sēžot uz krēsla. Vispirms jāatslābina visi muskuļi. Apģērbs nedrīkst ierobežot kustības (lai vingrojumus būtu vieglāk apgūt un tie dotu lielāku efektu, iesākumā tos ieteicams izpildīt pie spoguļa).

1. Mierīgi un dziļi ieelpo caur degunu, cik vien iespējams izplešot nāsis. Tad lēni, vienmērīgi un maksimāli izelpo caur muti. Atkārto 2–3 reizes, starp katru reizi ieturot 3–4 sekunžu pauzi.

2. Dziļi ieelpo caur degunu un aiztur elpu (dziļajiem sejas muskuļiem saspringstot, sejai pieplūst vairāk asiņu). Neizelpojot un cieši sakniebjot lūpas, piepūš vaigus. Pēc 2–3 sekundēm ar spējiem grūdieniem izelpo caur muti. Atkārto 2–3 reizes.

3. Dziļi ieelpo caur degunu, vienlaikus piepūšot vaigus. Uz 3–4 sekundēm elpu aiztur, pēc tam lēni, vienmērīgi izelpo caur muti, nedaudz izstiepjot lūpas un piepūšot vaigus. Vingrojums nostiprina augšlūpas muskuļus, tādējādi izlīdzinās rieva, kas no nāsīm stiepjas līdz lūpu kaktiņiem. Atkārto 2–3 reizes.

4. Vispirms uz 10 minūtēm aizver acis un uzliek plakstiņiem kumelīšu kompresi. Tikai pēc šādas atpūtas var izpildīt nākamo vingrojumu.

Galvu tur taisni, bet ar acīm izdara apļveida kustības pārmaiņus pa labi un pa kreisi – uz katru pusi 5 reizes.

Pārējos vingrinājumus skatiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru