Kā novērst kaitīgā fona starojuma ietekmi? Palīdzēs arī vingrojumi

Foto – Pixabay

Sadzīves tehnika, kas ienākusi mūsu mājās (mikroviļņu krāsnis, videoiekārtas, televizori, datori, ledusskapji, radio un mobilie telefoni), lai arī atvieglo sadzīvi, izplata telpā dažādu starojumu, kas nebūt nav nekaitīgs veselībai. Kā sevi pasargāt, kā starojuma kaitīgo ietekmi padarīt iespējami niecīgāku?

Dzīvi bez sadzīves tehnikas grūti pat iedomāties. Taču līdztekus ērtībām, ko tā sniedz, vienlaikus arī apdraud tās lietotāju veselību. Turklāt draudi ir visai nopietni un pat saistīti ar onkoloģiskas saslimšanas risku.

Pirmās veselības pasliktināšanās pazīmes gandrīz nav pamanāmas: galvassāpes, nogurušas acis, paaugstināta uzbudinātība, ātrs nogurums, biežas saaukstēšanās un saslimšana ar vīrusinfekcijām, miegainība. Ārkārtīgi reti cilvēki visus šos simptomus saista ar apkārtējā starojuma fonu, kas plūst no tik ierastās sadzīves vai darba tehnikas.

Iesākumā bioenergoterapeiti, bet vēlāk arī klasisko zinātņu pārstāvji, izpētījuši šā fona starojuma saikni ar tehnikas lietotāju saslimstības biežumu, secināja – tie, kas stundām ilgi sēž pie datora, biežāk saslimst ar onkoloģiskajām slimībām, videospēļu mīļotāji vairāk pakļauti saslimšanai ar leikozi, bet sievietēm grūtniecības laikā darbs ar datoru jāierobežo maksimāli vai vislabāk – jāpārtrauc pavisam.

Cilvēks tā veidots, ka atsaucas pat vājam elektriskajam vai magnētiskajam laukam. Ko tādā gadījumā lai saka par video un audio tehnikas starojuma spēcīgo ietekmi uz organismu? Tehnogēnie starojumi ir daudzkārt spēcīgāki: nonākuši mūsu organismā, tie vispirms izraisa dažādus traucējumus, bet pēc tam – slimības.

Raksta turpinājums – nākamajā lapā!

Pievienot komentāru