Kāpēc sievietēm uzturā ir jālieto dzērvenes?

Dzērvenes kopš senseniem laikiem ir gluži vai maģiskas ogas un jau mūsu vecvecmāmiņas zināja – tās ir īpaši ieteicamas lietošanā sievietēm. Kādas lieliskas īpašības piemīt dzērvenēm un kāpēc tās ir tik ļoti piemērotas tieši daiļajam dzimumam?

Foto – unsplash

Lai uzturētu savu ķermeni tonusā, arī mūsdienās speciālisti iesaka uzturā lietot daudz dzērveņu sulas. Šīs ogas satur antioksidantus, kas ir ļoti efektīvi cīņā ar “brīvajiem radikāļiem”, kas arī ir vainojami pie mūsu novecošanās. Un kurai gan sievietei patīk novecot?!

Tāpat dzērvenes ir ieteicamas, lai īpaši rūpētos par sirds veselību. Saprotams, ka visi šie padomi būs iedarbīgi vien tad, ja jūs uzturā lietosiet 100% dabisku produktu. Arī medicīniskie pētījumi ir pierādījuši – tiem cilvēkiem, kas ikdienā lietoja vismaz sauju dzērveņu, sirds slimību risks samazinājās pat par 8 reizēm.

Dzērvenēm piemīt arī antibakteriāls efekts, kas labvēlīgi iedarbojas ar urīnceļu un nieru veselību.

Dzērveņu sula un dzērvenes ļoti labi palīdz cīnīties ar gremošanas traucējumiem! Ogās ir tik ļoti daudz probiotiķu, ka regulāra to lietošana ir ļoti noderīga kuņģa un gremošanas trakta mikroflorai.

Bet amerikāņu zinātnieki noskaidrojuši, ka dzērvenes ir efektīgs veids arī cīņā ar dažādiem vīrusiem. Arī tad, kad tuvojas gripas sezona!!!

Katra sieviete agrāk vai vēlāk sastopas ar menopauzi. Tieši šajā laikā sievietes organismam ir nepieciešams dabisks uzturs un dzērvenes ir vienas no tādām. Kā pierādījuši pētījumi, regulāri tās lietojot uzturā, tiek samazināts holesterīna līmenis un organisms tiek nodrošināts ar vitamīnu balansu, kas ir tik ļoti nepieciešams šajā sievietes organismam nebūt ne vienkāršajā periodā.

Tik daudz brīnišķīgu īpašību, ka varētu domāt – vai tiešām dzērvenes uzturā jālieto itin visiem? Izrādās, ka tomēr nē. Dzērvenes uzturā nevajadzētu lietot tiem cilvēkiem, kam ir problēmas ar asins recēšanu, tāpat tās ne visai labvēlīgi iedarbojas, ja regulāri lietojat kādus medikamentus, tad noteikti vajadzētu konsultēties ar ārstu.

Pievienot komentāru