Garastāvoklis ietekmē pašsajūtu. Ļoti svarīgi neļauties nomāktībai!

Foto – Pixabay

Ja cilvēks vesels, viņš, kā saka, spējīgs kalnus gāzt. Un otrādi – ja nejūtas vesels, darbspējas pazeminās, cilvēks slimo, ir nomākts un neapmierināts.

Pavadot dienu pēc noteiktiem, pārdomāti izstrādātiem likumiem, organisms tik ātri nenoveco un ir spējīgs ilgus gadus saglabāt vienmērīgas darbspējas. Pareizs dienas režīms labvēlīgi ietekmē arī organisma atveseļošanos pēc slimības.

Kas nostiprina veselību, un kas tai kaitē? Vispārzināma patiesība: jāstrādā, jāēd, jāatpūšas un jāguļ tā, lai atsevišķu orgānu un visa ķermeņa aktivitātes un atpūtas fāzes kopumā regulāri nomainītu viena otru. Kaitīga ir jebkura novirze no normas.

Ķermenis jāpieradina pie regulāras fiziskās slodzes, tāpēc jāvingro, jānorūdās, jāstrādā fizisks darbs. Protams, tiem, kas jau tāpat augu dienu nodarbināti fiziskā darbā, brīvajam laikam jāizvēlas citas aktivitātes. Taču ir arī tādi faktori, kurus cilvēks parasti neievēro, un viens no tiem ir garastāvoklis, kas atkarīgs no emocijām.

Emocijas ir jūtas, pārdzīvojums, satraukums, kas rodas, ja prasības vai vēlmes tiek apmierinātas, vai arī, gluži pretēji, to apmierināšana nav iespējama. Pirmajā gadījumā veidojas pozitīvās, otrajā – negatīvās emocijas. Pie negatīvajām emocijām pieder bailes, bēdas, dusmas, naids.

Raksta turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru