Vairs nekāda siera peļu slazdā! Kaimiņš ieteica kādu citu produktu, kurš peles piesaista kā magnēts

Dažkārt šie grauzēji izrādās nelūgti viesi kādas mājas, pieliekamā, lauku mājas, pagraba vai šķūņa teritorijā. Ko var ielikt peļu slazdā, lai efektīvi cīnītos pret šo zvēru?

 

Ko peles ēd

Kādu iemeslu dēļ visās bērniem paredzētās multfilmās ir parādīts, ka pelēm un žurkām vienkārši patīk siers . Saskaņā ar kino plāniem grauzēji vienkārši priecājas par sieru un zaudē galvu.

Zinātne saka, ka peļu pārmērīgā mīlestība pret sieru ir tikai skaists multfilmas elements.

 

Drošība pirmajā vietā

Jūs varētu domāt: “Kāpēc uztraukties ar peļu slazdiem, ja ir tik daudz radikālāku grauzēju kontroles metožu?” Šī ir visa būtība. Dažreiz neizdodas izmantot agresīvākos līdzekļus, lai atbrīvotos no grauzējiem mājā.

Piemēram, ja šajā teritorijā dzīvo arī kaķis vai suns. Dzīvnieki var nejauši apēst “pārsteigumus”, kas atstāti pelēm. Būs ļoti labi, ja necietīs tavs mīļotais dzīvnieks, bet var gadīties, ka jūsu mīlulis var ciest.

Turklāt, ne visi kaķi ķer peles, kur nu vel vēlas viņas apēst. Ja, tomēr, kaķis ir riskējis un apēdis peli, kura ir ēdusi kādu no atstātajiem pārsteigumiem, tad jūsu mājdzīvnieks var nokļūt veterinārajā slimnīcā ar saindēšanos. Protams, ne visi peļu slazdi notur peli slazdā.

Svarīgs ēdiens

Tas, ko grauzēji noteikti neatteiks ir saldumi. Apbrīnojami, vai ne? Šī produktu kategorija ir diezgan tālu no siera. Tomēr fakts paliek fakts.

Daži saimnieki pat taciņu uz peļu slazdu nokaisījuši ar cukuru, lai pievilinātu peles. Zefīri, šokolāde, cepumu gabaliņi vai krekeri, saldās košļājamās gumijas ir lieliski piemērotas kā ēsma .Bet pat šādiem produkti var jūsu mīluļiem nodarīt dažas veselības problēmas.

Piemēram, pie peļu slazda labāk atstāt nedaudz izkusušu šokolādi vai zefīru. Tas padarīs ēsmu lipīgāku un grauzējiem būs nepieciešams ilgāks laiks ēst. Šajā brīdī slazds var aizcirties, un pele vairs netiks ārā.

Daudzveidīga ēdienkarte

Saldumi nav vienīgais gardums, kas var nopietni ieinteresēt peles . Bet vai zini, ka grauzēji neiebilst ēst parasto kaķu vai suņu barību. Derēs pat jebkura ēdiena sausās granulas, lai gan gardēžu pelēm labāk der mitrie konservi.

Tas var būt saistīts ar to, ka arī peles neatteiksies no gaļas ēsmas. Jā, tas ne vienmēr ir 100% efektīvs, bet tomēr. Derēs pat nedaudz sabojāta gaļa. Šeit, protams, nav runa par produktu, kas jau sācis smirdēt. Bet gaļa, kuru jūs neuzdrošināties gatavot cilvēkiem, derēs grauzējiem.

Lai to izdarītu, sagrieziet gaļu mazos gabaliņos un izklājiet to pie peļu slazda un tā iekšpusē. Par laimi, pelēm nav īpašu priekšrocību starp gaļas veidiem. Tātad varat lietot jebkuru produktu, kas satur kaut mazliet gaļu, piemēram, desa, bekons vai subprodukti.

Ko īsti, tad peles ēd

Grauzēju iecienītāko ēdienu saraksts joprojām ir diezgan plašs. Peļu ķeršanai noder rieksti vai putnu barība, sviests, saldumi, rūgušpiena siers, maizes gabaliņi. Kopumā viss, kas varētu palikt pēc cilvēku svētkiem . Ir svarīgi, lai ēdiens izdalītu spēcīgu garšu.

Lasi vēl: Kā ātri un lēti notīrīt paklājus no veciem traipiem; efektīvs līdzeklis ko var pagatavot mājās

Mēs patiesi ceram, ka šie vienkāršie padomi palīdzēs organizēt veiksmīgu peļu ķeršanu jūsu mājās. Tagad ir labi zināms, ko peles ēd, un mīts par brīnumaino sieru ir kliedēts. Bet, kā redzat, grauzējiem joprojām ir daudz iecienītāko ēdienu. Māju īpašniekiem ir daudz, no kuriem izvēlēties.

Pievienot komentāru