Zaļā tēja: skaistuma dzēriens, sirds draugs un vēža ienaidnieks

Bez jau minētajām pozitīvajām īpašībām zaļajai tējai piemīt arī šāda iedarbība:
* veicina liekā šķidruma izvadīšanu no organisma un novērš tūsku;
* uzlabo gremošanas procesus;
* teicami remdē slāpes un atjauno šķidruma līdzsvaru organismā;
* tonizē organismu;
* jūtami uzlabo pašsajūtu.

Sirds draugs un vēža ienaidnieks
Pasaule joprojām nekādi nespēj saprast japāņu paradoksu – kā tas var būt, ka japāņi, kas ir paši kaislīgākie smēķētāji pasaulē, visretāk slimo ar plaušu vēzi.

Onkologi apgalvo, ka tieši regulārā un aktīvā zaļās tējas lietošana veicina bīstamā audzēja attīstības samazināšanos.

Medicīna oficiāli apstiprina, ka zaļajā tējā esošās substances ne tikai palēnina, bet arī bloķē organisma veselo šūnu transformāciju ļaundabīgos veidojumos, kā arī aptur to augšanu, metastāžu veidošanos un neļauj vēža šūnām parādīties asinīs.

Vienlaikus zaļā tēja ir īsts eliksīrs organisma galvenajam orgānam – sirdij. Tējā ir liels daudzums flavonoīdu – tās pašas antioksidantu substances, ko satur dabīgais sarkanvīns un kas palīdz izvairīties no infarkta. Turklāt tēja ne tikai noārda kaitīgos liekā holesterīna sablīvējumus, bet arī atver īstu autostrādi asinsritei visā asinsvadu sistēmā.

Izdzerot divas tasītes zaļās tējas dienā, risks saslimt ar aterosklerozi samazinās par 50%, bet, iztukšojot četras tasītes, – jau par 69 procentiem. Austrumu tautas apgalvo, ka cilvēki, kas pret tējas ceremoniju izturas kā pret svētu procedūru, nodzīvo līdz ļoti cienījamam vecumam.

Stipri kauli un zobi
Pat viena tasīte zaļās tējas dienā mazina osteoporozes attīstības risku sievietēm klimaktērija periodā. Kembridžas universitātes zinātnieki, apsekojuši vairāk nekā tūkstoš dāmu, vecāku par 65 gadiem, vienprātīgi atzinuši, ka tām, kuras regulāri dzēra zaļo tēju, bija daudz stiprāki kauli nekā kundzēm, kuras tēju nedzēra vispār.

Cita starpā zaļā tēja satur arī fluoru, kas palīdz zobiem ilgāk būt veseliem un stipriem.

Skaistuma dzēriens
Kā jau minēts, tējā esošie antioksidanti nāvējoši iedarbojas uz brīvajiem radikāļiem, kuri ir viens no organisma un jo īpaši ādas novecošanās cēloņiem. Izdzerot tasīti zaļās tējas, organismam un ādai tiek dots daudz lielāks labums nekā izdzerot glāzi sulas (bet tas gan nenozīmē, ka no svaigi spiestajām sulām būtu jāatsakās).

Īpaši svarīgi to zināt cilvēkiem, kas daudz smēķē. Un vēl – zaļā tēja veicina notievēšanu, jo palielina tauku sadedzināšanas ātrumu, vienlaikus aktivizējot limfas plūsmu un asinsriti un noārdot celulīta spilventiņus. Pateicoties katehīniem, ķermenis izstrādā vairāk siltuma un sadedzina vairāk kaloriju.

Pievienot komentāru