Zaļā tēja: skaistuma dzēriens, sirds draugs un vēža ienaidnieks

Lai cik dīvaini tas šķiet, bet zaļo un melno tēju ievāc no viena krūma. Atšķirīga ir tikai vākšanas metode un apstrādes tehnoloģija. Zaļajai tējai šie procesi ir tādi, kas ļauj visas augā esošās vērtīgās vielas un tām piemītošās īpašības saglabāt pilnībā.

Lai šīs vērtīgās īpašības saglabātu arī dzēriens, tēja pareizi jāpagatavo. Viens no klasiskajiem paņēmieniem ir šāds: šķipsniņu tējas aplej ar nelielu daudzumu auksta ūdens, pēc tam pielej karstu un 2–4 minūtes ļauj ievilkties. Tiem, kas nepanes teīnu (kofeīnu), ievilkšanās laiks jāpagarina par 1–2 minūtēm. Zaļo tēju nav vēlams dzert ar pienu, jo piens neitralizē tējas vērtīgās substances.

Zaļā tēja satur:
* teīnu (kofeīnu). Stimulē nervu sistēmu, lielās devās var izprovocēt bezmiegu. Zaļajā tējā to ir mazāk nekā melnajā tējā;

* katehīnus. Katehīni pieder polifenolu grupai, palīdz novērst vēža veidošanos un likvidēt problēmas asinsvadu sistēmā;

* citus polifenolus. Tiem piemīt antitoksiskas īpašības, un tie iznīcina brīvos radikāļus, kas veicina organisma novecošanās procesus;

A, C un E vitamīnu. Palielina polifenolu antitoksiskās reakcijas. Īpaši labvēlīgi iedarbojas uz ādu, padara to elastīgāku un svaigāku.

Raksta turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru