Elpošana pret orgānu noslīdējumu un vēnu varikozi

Foto – Pixabay

Ja ir iekšējo orgānu – nieru, kuņģa, dzemdes – noslīdējums, lielisku efektu dod šāds vingrojums, kas ieteicams arī varikozes gadījumā.

* Jānostājas taisni un sekli jāieelpo. Pēc tam jāaizspiež nāsis ar pirkstiem un, neatlaižot pirkstus, jāizdara kustība, it kā tiktu dziļi ievilkta ieelpa un, vēdera un muguras muskuļus nesasprindzinot, it kā jāpavelk uz augšu iekšējie orgāni.

Tad, neatbrīvojot degunu, jāizelpo un jāatslābinās. Jāizdara ir 6–8 šādas viltus ieelpas un izelpas, bet pēc tām atkal jāpavelk uz augšu iekšējie orgāni.

Kad tas viss bez aizķeršanās sāk izdoties, vingrojuma laikā jāiztēlojas, ka pa muguru, roku mugurpuses daļu no lejas uz augšu, kā arī no papēžiem līdz pat pakausim plūst patīkami vēss ūdens un ķermenis to kāri uzsūc.

Analoģiski izpilda vingrojumu, koncentrējot uzmanību uz ķermeņa priekšpusi. Visu atkārto 4–6 reizes.

Šis vingrojums ļoti ieteicams arī vēnu varikozes gadījumā: regulāri to izpildot, var likvidēt vēderiņu un mazināt lieko spriedzi muguras muskuļos, rezultātā uzlabojas asins attece no apakšējām ekstremitātēm, pāriet smaguma sajūta kājās, bet ar laiku izzūd vēnu mezgli un asinsvadu tīklojums.

Pievienot komentāru