Maigi augu uzlējumi sausas sejas ādas kopšanai. 6 labas receptes

Piparmētru uzlējums
* Vienu ēdamkaroti žāvētu sasmalcinātu vai 3 ēdamkarotes svaigu lapu aplej ar glāzi verdoša ūdens, 30 minūtes nostādina, tad izkāš un lieto sejas mazgāšanai no rīta un vakarā.

Pētersīļu uzlējums
* Četras saujas svaigu pētersīļu zaļumu samaļ gaļas maļamajā mašīnā, masu aplej ar puslitru verdoša ūdens, stundu nostādina, tad izkāš un mazgā seju no rīta un vakarā.

Augu eļļa
* Kosmētisko vates tamponu samitrina karstā ūdenī, lieko mitrumu nospiež, tad iemērc augu eļļā (olīvu, saulespuķu, kukurūzas, persiku) un apslauka sejas un kakla ādu. Pēc 1–2 minūtēm ādu apslauka ar citu tamponu, kas samitrināts augu uzlējumā, tējā vai vārītā ūdenī, kas līdzīgās daļās sajaukts ar jebkuru augļu sulu.

Piens
* Sausu vates tamponu samitrina pienā un apslauka ādu. Pēc tam, ik reizi ņemot jaunu tamponu un samitrinot to dāsnāk, procedūru atkārto vēl vairākas reizes. Ar pēdējo tamponu lieko mitrumu no ādas noslauka, seju noskalo ar vārītu ūdeni un ieziež ar barojošu krēmu.

Graudaugi
* Ūdenī izmērcē jebkuras rupjmaizes mīkstumu un iegūto masu uz 2–3 minūtēm uzklāj sejai. Pēc tam noskalo ar vārītu ūdeni.

* Putriņu var pagatavot arī no kviešu klijām, auzu un kukurūzas putraimiem. Nedaudz kliju ieber bļodiņā un pievieno ūdeni, lai veidotos šķidra putriņa. Ar šo masu viegli norīvē seju, tad noskalo ar siltu ūdeni. Pirms sejas norīvēšanas to ieteicams nomazgāt ar siltu ūdeni.

Milti
* Miltus iemaisa svaigā pienā, šķidrajā masā samitrina vates tamponu un apslauka seju un kaklu. Pēc 10–15 minūtēm noskalo ar vārītu ūdeni un ādu ieziež ar plānu krēma kārtiņu.

Pievienot komentāru