Maigi augu uzlējumi sausas sejas ādas kopšanai. 6 labas receptes


Karstā laikā daudzas sievietes cieš no tā, ka āda kļūst sausa, arī tās, kurām āda parasti ir normāla. Toties, ja āda jau no dabas ir sausa, vasaras svelmē tā vēl vairāk zaudē mitrumu un nereti sāk lobīties. Vienīgais, kas šajā situācijā darāms, – sākt ādas glābšanas pasākumus.

Pirmkārt, jāņem vērā, ka sausai ādai ziepes nepatīk, tātad šis mazgāšanās veids tai nav piemērots. Ja nu vienīgi retos izņēmumos un arī tad tikai ar tualetes ziepēm, kas satur speciālas piedevas (lanolīnu, lecetīnu, vazelīnu) – tās mazina ziepēs esošo sārmu sausinošo iedarbību.

Otrkārt, nevar būt ne runas par sejas mazgāšanu ar karstu ūdeni – no tā āda kļūs sārta, bet poras paplašināsies. Nedrīkst arī aizmirst pirms mazgāšanās uzziest ādai plānu krēma kārtiņu vai uzlikt krējuma vai augu eļļas (vēlamāk olīvu) masku, bet pēc tam, kad tā noņemta, mīkstināt ādu ar ierasto krēmu.

Toties ar ārstniecības augu (kumelīšu, piparmētras, rudzupuķu, liepziedu, rožu ziedlapiņu, bērza lapu) uzlējumiem, kuru pagatavošana nav sarežģīta, var droši mazgāties, un tas ir pat veselīgi. Savukārt, izmantojot gatavos ādas tīrīšanai paredzētos krēmus, jāizvēlas tie, kam ir tauku piedevas.

Receptes lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru