Sāls kosmētikā: skurbīši un maskas dažādiem ādas tipiem

Katra namamāte pateiks, ka ēdiens bez sāls nebūs gana gards, bet pīrāgs, ja mīklai nepieliks šķipsniņu sodas, gana čaugans. Taču sāls teicami noder arī skaistumkopšanā.

Skrubis taukainai ādai
* Jūras sāli samaļ kafijas dzirnaviņās un ēdamkaroti pulvera sakuļ ar olas baltumu. Seju iztvaicē, tad apļveida kustībām 3–4 minūtes maisījumu ierīvē ādā, īpaši deguna, zoda, pieres un deniņu apvidū. Pēc tam nomazgā vispirms ar siltu, tad vēsu vārītu ūdeni. Procedūru atkārto 1–2 reizes nedēļā. Kurss – 1,5–2 mēneši.

Pīlinga maska pret pinnēm pusaudžiem
* Dāsni sakuļ ziepju putas (glāzi), pakāpeniski pievienojot 5 pilienus ūdeņraža pārskābes un pustējkaroti smalka jūras vai vārāmā sāls. Maisījumu uzziež iepriekš iztvaicētai sejas ādai un ierīvē 2–3 minūtes vieglām masējošām kustībām. Pēc tam seju nomazgā ar siltu ūdeni un problemātiskās vietas ieziež ar plānu kārtiņu prednizolona ziedes. Pārējo sejas daļu apslauka ar losjonu, kas pagatavots no kliņģerīšu vai rozmarīna izvilkuma spirtā (7 tējkarotes izvilkuma uz 1/4 glāzes ūdens). Divas dienas pēc šīs procedūras seju ar ūdeni nemazgā, tikai apslauka ar ziedu losjonu.

Raksta turpinājums – nākamajā lapā!

Pievienot komentāru