Saldākam miegam – aromātiskais spilvens. Kuras smaržas izvēlēties?

Aromātiskie spilveni ne tikai piepilda telpu ar patīkamu aromātu, bet arī noņem spriedzi un sniedz atpūtu. Neliels aromātisks spilvens gultas galvgalī veicina veselīgu miegu.

Spilvena pagatavošanai vislabāk izmantot kokvilnas vai lina audumu, no kura uzšūto apvalku piepilda ar aromātiskām zālītēm. Piemēram, spilvenam ar lavandas aromātu ņem žāvētu lavandu, rožu ziedlapiņas, salvijas lapas, visu sasmalcina, ieliek piemērotā traukā, pievieno 4 pilienus lavandas eļļas un 1 lāsi rožu ziedlapiņu ēteriskās eļļas.

Pēc tam visu rūpīgi samaisa un ar šo sastāvu piepilda spilvendrānu. Spilvens ar lavandas aromātu rada atsvaidzinošu efektu. Ja aromāts ar laiku izgaist, spilvendrānā var no jauna piepilināt aromātiskās eļļas.

Lai pagatavotu spilvenu, kas nostiprina organismu, jāņem žāvēts rozmarīns, timiāns, salvijas un melisas lapas, 3 pilieni rozmarīna, pa 2 pilieniem melisas un lavandas ēterisko eļļu un 1 piliens timiāna ēteriskās eļļas.

Uz psihi labvēlīgi iedarbojas spilvens, kura pildījumam ņem rožu ziedlapiņas, melisas lapas, žāvētu lavandu, 3 pilienus rožu eļļas, 1 pilienu rožkoka ēteriskās eļļas un 1 pilienu lavandas eļļas. Tāds spilvens ātri uzlabo garastāvokli.

Eikalipta, salvijas, lavandas, anīsa, priedes, īves, piparmētru, krustnagliņu un citronu ēteriskajai eļļai piemīt stipra pretmikrobu iedarbība, tās nonāvē daudzus vīrusus, to skaitā mikroorganismu noturīgās formas un stafilokokus.

To der ielāgot, veidojot kompozīcijas aromātiskajiem spilveniem, kas var lieti palīdzēt izturēt vīrusinfekcijas uzbrukumu, piemēram, gripas epidēmijas laikā.

Pievienot komentāru