Kā bērnam iemācīt ātri un viegli pildīt mājasdarbus?

Mēs dodam bērnam atbildību par mājas darbiem

Nekad nepildiet mājasdarbus bērna vietā! Skola ir bērna darbs. Ko mēs vēlamies pēc darba, izņemot atpūtu? Pastāstiet par dienas gaitu, dalieties jaunās zināšanās un pieredzē. Veicot mājasdarbus ar bērnu, palūdziet pēc tam viņam sniegt atgriezenisko saiti – pastāstīt, kas notika šajā nodarbībā, ko viņš atcerējās, kas bija interesants.

Piemēra dēļ Jūs varat veikt kādu uzdevumu un lūgt bērnu to pārbaudīt, vai Jūs to izdarījāt pareizi. Palūdziet viņam izskaidrot Jums problēmu. Sakiet, ka Jums ir ļoti interesanti, ka Jums to nemācīja. Tādējādi mēs radām motivāciju bērnam atcerēties un dalīties, nevis ziņot. Nevienam nepatīk ziņot.

Intereses radīšana par mācīšanos

Ja kādā no mācību priekšmetiem bērnam ir grūtības, tad pastāstiet to, cik ļoti Jums šis priekšmets patika tad, kad Jūs gājāt skolā. Pastāstiet, cik ļoti interesanti būtu uzzināt, ko par šo priekšmetu tagad stāsta skolā un ko māca. Noteikti pasakieties bērnam par stāstu, pat ja arī viņš kļūdījies vai ko stāstā sajaucis. Bērnam vajadzētu redzēt, ka jums patīk pavadīt laiku kopā ar viņu un dalīties zināšanās.

Jūsu rokās ir no nogurdinošiem un ikdienišķiem “mājas darbiem” izveidot jautru spēli, kuru bērns gaidīs katru dienu. Vienkārši priecājieties ar saviem bērniem.

Avots: deti.mann-ivanov-ferber.ru

 

Pievienot komentāru