Jaungada Olivjē: tikai viena sastāvdaļa padarīs salātus daudz garšīgākus un veselīgākus

Vai meklējat neparastu recepti saviem iecienītākajiem salātiem? Mēs zinām, cik patīkami ir pārsteigt viesus.

 

Lai gan uztura speciālisti nenogurst, brīdinot, ka kartupeļu, desu, olu un majonēzes piesātinošās devas var izraisīt akūtu pankreatīta lēkmi, pat ievērības cienīgi cilvēki nevar atturēties, zem skanošā pulksteņa apēst karoti vai divas iecienītāko salātu.

Tāpēc, gatavojoties Jaunā 2023. gada svinībām, mēs piedāvājam nelielu, bet spilgtu eksperimentu: nomainiet fileju vai desu savā Olivjē ar tunča fileju. Jūras zivju bagātīgā proteīna garša lieliski harmonizējas ar visām tradicionālo salātu sastāvdaļām. Un turklāt šo ēdienu var ēst tie, kas kaut kādu iemeslu dēļ atturas no gaļas. Augstas kvalitātes tunzivīs nav kaitīgu piedevu vai papildu kaloriju. Turklāt konservēta tunča fileja savā sulā ir pilnībā gatava lietošanai – tas samazina gatavošanas laiku.

Sastāvdaļas:

3 cieti vārītas olas

1 liels vārīts burkāns

300 gr tuncis

3-4 vārīti kartupeļi

marinēti gurķi pēc garšas

burciņa zaļo zirnīšu

zaļie sīpoli, pētersīļi, majonēze, sāls un svaigi malti melnie pipari

 

 

Kā pagatavot veselīgu olivjē

Olas, burkānus un kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos. Pievieno smalki sagrieztus gurķus. No tunča kārbas notecina sulu, ar dakšiņu samīca fileju un pievieno olām un dārzeņiem. Tur nosūtiet zaļos zirnīšus, sasmalcinātus zaļos sīpolus un pētersīļus. Rūpīgi samaisiet Olivjē un pievienojiet majonēzi, pievienojiet sāli un piparus pēc garšas.

Tātad, vai jūs esat Ziemassvētku noskaņās?

COMMENTS

Pievienot komentāru