Jauna pieeja vīrusu un saaukstēšanās profilaksei un ārstēšanai

Vīrusu un saaukstēšanās sezonā arvien aktuālāk kļūst imunitātes stiprināšanas un profilakses jautājums. Diemžēl joprojām vairums cilvēku, sajūtot pirmās saaukstēšanās pazīmes, savlaicīgi neuzsāk ārstēšanos un pat mēdz slēpt slimību, turpinot strādāt un pakļaujot saslimšanas riskam apkārtējos.

Lai veicinātu sabiedrības izpratni par profilakses un savlaicīgas ārstēšanās nozīmi, BENU Aptieka ievieš jaunu veselības veicināšanas programmu “1,2,3! Esi vesels drīz!”, kas vienkāršā un saprotamā veidā skaidros, kā rīkoties, lai sevi pasargātu vai ārstētu saslimšanu, kas jau iestājusies.

Kā skaidro BENU Aptiekas farmaceite Zanda Ozoliņa, joprojām vīrusu un saaukstēšanās sezonā cilvēki par maz aizdomājas par imunitātes stiprināšanu, turklāt bieži vien savlaicīgi nereaģē arī tad, kad parādās pirmās saslimšanas pazīmes. Būtu svarīgi atcerēties, ka pirmās 24 stundas ir pašas svarīgākās cīņā ar saslimšanu un ceļā uz ātru izveseļošanos. Savukārt cilvēka imūnā sistēma ir pats pamats, kas sargā mūs no vīrusu uzbrukumiem, tādēļ tieši ar tās stiprināšanu ir jāsāk.

Lai veicinātu sabiedrības izpratni par pareizu un efektīvu profilaksi un ārstēšanos, BENU Aptieka ir izstrādājusi jaunu pieeju, kas, izmantojot trīs vienkāršus un saprotamus soļus, skaidro, kā rīkoties katrā no situācijām. Pirmais solis ir imunitātes stiprināšana, lai saslimšana neiestātos. Otrais solis – ja tomēr ir parādījušās pirmās saslimšanas pazīmes, ir nepieciešama operatīva rīcība, nekavējoties uzsākot ārstēšanu ar atbilstošiem līdzekļiem, kas palīdzēs novērt slimības iestāšanos. Savukārt, ja no saslimšanas tomēr nav izdevies izvairīties, trešais solis ir pareiza ārstēšana – farmaceits, izvērtējot situāciju, ieteiks piemērotos medikamentus slimības ātrākai un pareizai ārstēšanai.

Sekojot šiem vienkāršajiem programmas “1,2,3! Esi vesels drīz!” soļiem, cilvēks iemācās pareizu savas veselības pasargāšanas secību, kam jābūt pamatā rūpēm par sevi un savu ģimeni. Ir jāmaina pastāvošā neveselīgā pieeja – imunitātes nestiprināšana, neārstēšanās, darba, mācību iestāžu un sabiedrisku pasākumu apmeklēšanu saslimšanas periodā, pašārstēšanās nopietnākas saslimšanas gadījumā. Z.Ozoliņa uzsver – vērsieties pie speciālista un jautājiet farmaceitam pēc padoma!

Pievienot komentāru