Cik daudz olbaltumvielu ir jāuzņem pēc treniņa?

Kāda ir optimālā olbaltumvielu uzņemšana pēc treniņa?

Olbaltumvielu lietošana tūlīt pēc treniņa palielina muskuļu sintēzi, palielinot aminoskābju daudzumu plazmā. Iegūstot vairāk “celtniecības materiāla” olbaltumvielu ražošanai, ķermenis ātrāk atveseļojas, pieaug muskuļu masa un organisms labāk reaģē uz stimuliem turpmākajos treniņos.

Gatorade Sporta zinātnes institūta pētnieki arī pēc treniņa piedāvā patērēt 20-25 g olbaltumvielu, uzsverot, ka šis daudzums ir optimāls sportistiem, kuri sver 80-90 kg.

Cik daudz olbaltumvielu nepieciešams uzņemt smagākiem sportistiem?

Pārāk daudz uzņemtās olbaltumvielu uzturā parasti vienkārši tiek sadedzinātas kā degviela vai tiek izvadītas no organisma, jo ​​ķermenis tās vairs neizmanto citām funkcijām. Tomēr, ja sportists ir lielākā svara kategorijā, 20-25 g olbaltumvielu ikdienas deva var nebūt pietiekama. Sportistiem, kuri sver vairāk nekā 80 kg, pēc treniņa būtu jāuzņem aptuveni 30-40 g olbaltumvielu, lai optimizētu atjaunošanās procesus un veicinātu muskuļu augšanu.atrs no mums ir ar savām fizioloģiskajām īpatnībām, tāpēc, kad runa ir par olbaltumvielu uzņemšanu pēc treniņa, ir grūti pateikt, ka ir universāla deva, kas ir piemērota ikvienam. Tomēr, pēc zinātnieku domām Gatorādes sporta zinātņu institūtā, šķiet, ka sliekšņa deva ir aptuveni 40 g olbaltumvielu.

Avots

Pievienot komentāru