Droša ceļojuma ABC – pieci jautājumi, kurus uzdot pirms ceļojumu apdrošināšanas iegādes

Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju pret ceļojuma plānošanu izturas atbildīgi, jau iepriekš rūpīgi plāno maršrutu, rezervē naktsmītnes, tostarp iegādājas apdrošināšanas polisi. Un ne velti – kā liecina apdrošināšanas sabiedrības BALTA (PZU grupa) dati, pagājušajā gadā ceļotājiem atlīdzībās izmaksāti kopumā teju 800 000 eiro.

Gan kompāniju piedāvātās apdrošināšanas polises, gan negaidītas situācijas, kurās nokļūst ceļotāji, ir dažādas, tāpēc BALTA apkopojusi svarīgākos jautājumus, ko katram vērts noskaidrot pirms apdrošināšanas polises iegādes un ceļojuma uzsākšanas.

Kur meklēt palīdzību ceļojuma laikā?

Ķibeli ceļojuma laikā vienmēr pavada satraukums un stress, tādēļ pašsaprotami, ja apjukumā nezinām, kur vērsties un ko darīt, lai saņemtu palīdzību. Nepatīkamās un negaidītās situācijās ceļojuma laikā labs apdrošinātājs vienmēr pat attālināti būs līdzās savam klientam. Ļoti svarīgi, lai apdrošināšanas kompānijai ir palīdzības dienests, kas ceļotājam gatavs palīdzēt 7 dienas nedēļā un 24 stundas diennaktī. Iestājoties apdrošināšanas gadījumam, atbalsta personāls nodrošinās medicīniskās palīdzības saņemšanu bez personisko līdzekļu ieguldīšanas, operatīvi sniegs konsultāciju par visiem jautājumiem, sameklēs ārstniecības iestādes, nepieciešamības gadījumā organizēs medicīnisko transportu.

“Tas pats attiecas uz situācijām, kad atteikta vieta lidmašīnā, atteikta vīza vai nozaudēta pase. Lai izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem, nepieciešams uzreiz sazināties ar palīdzības dienestu. BALTA nosūta saviem klientiem palīdzības dienesta numuru īsziņā, un tas ir norādīts uz polises, tāpēc, uzsākot ceļojumu, iesakām numuru noglabāt ātri pieejamā vietā, lai vajadzības gadījuma uzreiz saņemt palīdzību un atbalstu,” iesaka Ludmila Ščegoļeva, BALTA Produktu vadītāja. Pirms polises slēgšanas ieteicams izjautāt savu apdrošināšanas konsultantu, lai noskaidrotu, kādā veidā apdrošinātājs nodrošinās konsultācijas, operatīvu palīdzību un apmaksu par saņemtajiem pakalpojumiem.

“Ja apdrošinātājs iesaka vispirms ieguldīt savus līdzekļus, lai segtu, piemēram, medicīnas izdevumus, un tad ar čekiem vērsties pie apdrošinātāja, tas nav pozitīvs signāls. Vislabāk, ērtāk un maciņam drošāk – tātad klientam draudzīgāk – būs nodot situācijas koordinēšanas grožus, tajā skaitā tūlītēju pakalpojumu apmaksu, tāda apdrošinātāja rokās, kam ir pieejams palīdzības dienests,” skaidro L. Ščegoļeva.

Kādus medicīniskos izdevumus sedz polise un EVAK? Šī un daudzu citu jautājumu atbildes lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru