“Domenikss” servisa centrā ievieš modernāko riteņu ģeometrijas pārbaudes un regulēšanas iekārtu Latvijā

Daimler AG ģenerālpārstāvis Latvijā SIA “Domenikss” servisa centru papildinājis ar modernāko riteņu ģeometrijas pārbaudes un regulēšanas iekārtu Latvijā “Hunter HTA-MBHD”, kas paredzēta komerctransportam. Jaunā sistēma ir nozarē pirmā un vienīgā, kas tikai trīs minūšu laikā spēj veikt mērījumu trīs asīm vienlaicīgi.

Jaunās iekārtas ieviešanā SIA “Domenikss” investējis 37 000 eiro. “HTA-MBHD” sistēma ir pirmā no Mercedes-Benz sarakstā apstiprinātajām riteņu ģeometrijas pārbaudes un regulēšanas iekārtām, kas paredzētas komerctransportam. Tā aprīkota ar augstas precizitātes bezvadu sensorgalvām un rites kompensāciju veic ar Hunter auto pastumšanas ierīci. Hunter ir cieši sadarbojušies ar Mercedes-Benz, lai izstrādātu ekskluzīvi pielāgotu programmatūru ar lielāku ātrumu un precizitāti nekā parastai regulēšanas iekārtai. Tāpat tiek nodrošināts, ka mērījumi tiek veikti attiecībā pret rāmja centra asi un tiltu asīm,” priekšrocības skaidro Māris Putnieks, SIA “Domenikss” komerctransporta servisa vadītājs.

Ieteicamais laiks profilaktiskai riteņu ģeometrijas pārbaudei ir ikgadējās periodiskās apkopes laikā un katru reizi, mainot riepas. “Pārbaudes veikšana būtu jāapsver arī gadījumos, ja automašīna ir bijusi iesaistīta ceļu satiksmes negadījumā, kad kāda no asīm saņēmusi triecienu vai ir aizdomas, ka rāmis ir deformēts. Pārbaudi servisā ieteicams veikt arī tad, ja tiek pamanīts nevienmērīgs riepu nodilums vai stūres rats stāv šķībi, braucot pa taisnu ceļu, auto “velk pa labi” vai “velk pa kreisi”. Tādējādi tiks ietaupīti līdzekļi ārpuskārtas riepu maiņai, un, samazinot rites pretestību, ievērojami tiks samazināts arī degvielas patēriņš,” atzīmēM. Putnieks.

Riteņu ģeometrijas pārbaudes un regulēšanas iekārta ļauj nodrošināt riteņu ģeometrijas pārbaudes un regulēšanas pakalpojumu visā Mercedes-Benz komercklāstā, sākot no Actros, Aroc, Axor, Atego kravas automašīnām, Mercedes-Benz autobusiem, MB Sprinter un Citan furgoniem. Jaunā iekārta pieļauj mērījumus veikšanu un regulēšanu arī citu zīmolu kravas automašīnām un komerctransportam.

Par“Mercedes-Benz”

“Mercedes-Benz” ir Vācijas autobūves lepnums ar 130 gadu ilgu vēsturi un labākajām autobūves tradīcijām, ikkatrā automobilī tiecoties pēc izcilības. Zīmola kodolu veido vēlme radīt pasaulē labākās automašīnas, kas pārliecina prātu un iepriecina sirdi. “Mercedes-Benz”,tāpat kā“Domenikss”, vadmotīvs ir izcilība it visā, tāpēc tā automobiļi iemieso augstāko kvalitātes, drošības, ilgtspējas un komforta latiņu, kas iet roku rokā ar izcilu dizainu, inovācijām un klientu apmierinātību.

Par “Domenikss”

“Domenikss”grupā ietilpst SIA “Domenikss” un SIA “Baltijas Auto Centrs”. SIA “Domenikss” irDaimler AGģenerālpārstāvis Latvijā, kas nodrošina “Mercedes-Benz” vieglo un apvidus automobiļu, pasažieru un kravas mikroautobusu, autobusu un kravas automobiļu tirdzniecību. “Domenikss” ir arī autorizēts Fusoģenerālpārstāvis Latvijā, kas nodarbojas ar kravas automobiļu “FusoCanter”tirdzniecību, kā arī oriģinālo “Mercedes-Benz”, “Fuso” rezerves daļu tirdzniecību un servisa pakalpojumu sniegšanu. SIA “Domenikss” filiāle, SIA “Baltijas Auto Centrs”, nodarbojas ar mazlietotu auto iepirkšanu, vērtēšanu un tirdzniecību.

Pievienot komentāru