Buljons locītavām, kartupeļi – sirdij. Kā ārstē dažādi ēdieni?

Foto – Pixabay

Zālēm ir jābūt ēdienam, bet ēdienam – zālēm! Tā saviem pacientiem skaidrojis un mācījis slavenais senatnes ārsts Avicenna. Citiem vārdiem sakot, jācenšas ēst tikai to, kas dod kādu labumu un palīdz uzlabot veselību.

Mūsu organisms ir pašregulējoša sistēma. Ja tam netraucē, regulāri nenodara kaitējumu (ar tabaku, alkoholu, nepareizu dzīvesveidu u. tml.), bet, gluži pretēji, rada labvēlīgus apstākļus (novērš stresus, uzturā lieto ekoloģiski tīrus, diētiskus produktus), ķermenis uz šīm rūpēm atsauksies ar pateicību, un sasirgušais orgāns atveseļosies saviem spēkiem.

Tātad kas būtu jāceļ galdā? Kāds ēdiens varētu iedarboties kā zāles?

Buljons locītavām
* Piesātinātu no cīpslām vārītu buljonu var ieteikt locītavu skrimšļaudu un kaulu stiprināšanai. Ņem 1 kg cīpslu, aplej ar 2 litriem ūdens un vāra uz lēnas uguns 6 stundas vai ilgāk. Konsistences ziņā buljonam jālīdzinās šķidrai aukstajai gaļai. Garšai vārīšanas beigās pievieno sīpolu un burkānu.

Kartupeļi sirdij
* Patiesībā novārījums, kas bez žēlastības tiek noliets, kad nomizotie kartupeļi izvārījušies, ir ļoti veselīgs. To (tikai bez sāls) var uzskatīt par vērtīgu līdzekli, kas noņem tūsku un palīdz uzturēt sirdsdarbību. Novārījumā ir daudz kālija un citu minerālvielu.

Raksta turpinājums nākamajā lapā!

Pievienot komentāru