Žilbinoši tīras flīzes ar pašgatavota līdzekļa palīdzību

Vai vēlaties, lai flīzes vannas istabā un virtuvē būtu mirdzoši tīras? Lai gan veikalos pieejamais tīrīšanas līdzekļu klāsts, protams, ir pietiekami plašs, ir vērts nedaudz piepūlēties, lai pagatavotu universālu līdzekli arī pašu spēkiem.

Lai pagatavotu brīnumaini iedarbīgo tīrīšanas līdzekli, būs nepieciešama pusglāze ziepju pulvera, viena glāze krīta, viena glāze dzeramās sodas un tējkarote ēteriskās eikaliptu eļļas (varat izmantot arī jebkuru citu ēterisko eļļu pēc saviem ieskatiem). Un tagad ķeramies pie darba!

No sākuma sagatavojiet ziepju pulveri – uz smalkas rīves sasmalcina saimniecības ziepes vai jebkādu citu vecu ziepju pārpalikumus. Iegūto pulveri sajauciet kopā ar krītu un sodu, iemaisiet klāt arī ēterisko eļļu.

Maisījumu beriet hermētiski noslēdzamā traukā un ļauj nedēļu nostāvēties. Šajā laikā ēteriskā eļļa vienmērīgi sasūksies sajauktajā pulvera, krīta un sodas maisījumā.

Šo darbību rezultātā tiks iegūta pelēkbalta pasta, kurai ir ļoti maiga konsistence – bez jebkādām abrazīvām daļiņām, kas varētu bojāt virsmas. Pašgatavotais tīrīšanas līdzeklis ir universāls, to var izmantot arī stikla keramikas paneļu, metāla un pat parasto trauku mazgāšanai.

Pulveri izmanto kā parastu tīrīšanas līdzekli.

Lai Jūsu mājās vienmēr viss mirdz!

Pievienot komentāru