Ar šīm metodēm padariet mājas tīrīšanu par tīkamu pasākumu

Lūk, 10 iemesli, kas palīdzēs mājas uzkopšanas darbus padarīt daudz tīkamākus:

  • Dariet to rezultāta dēļ. Reti kurš izbauda tīrīšanas procesu, bet rezultāts gan vienmēr rada patīkamas emocijas! Piekritīsiet, ir taču patīkami uzturēties svaigā, uzkoptā un tīrā mājā, nevis dzīvot telpā, kur skapīšus rotā bieza putekļu kārta.
  • Motivējiet sevi ar kaut ko vērtīgu pēc tam, kad būsiet pabeiguši tīrīšanas darbus. Bērnībā par kādu labi padarītu darbiņu vecāki mūs atalgoja ar kaut ko mums sirdij tīkamu, kāpēc gan to neieviest arī pēc tīrīšanas darbiem?
  • Tīriet māju tad, kad esat vieni paši mājās. Labāk tīrīt māju tad, kad esi viens pats, nevis tad, ja māja ir pilna ar ģimenes locekļiem, kur viens guļ, otrs šiverējas pa istabām utt. Un arī šādi neveidosies trauku kalni, ja nu kāds pēkšņi gribēs paēst, lai gan visa virtuve jau ir sakopta.
  • Sākumā jātiek galā ar vienu istabu. Nevajadzētu šaudīties pa telpām šurpu-turpu, lai grābtu un tīrītu no visa pa druskai. Sāc ar vienu telpu! Kad esi iztīrījis, tad apsēdies, padzer tēju vai kādu citu dzērienu, bet pēc tam ķeries klāt nākamajām telpām.
  • Tīrīšanas darbi kā sportiskā aktivitāte. Neaizmirsti, ka tīrīšana ir arī izkustēšanās, kur arī var nodedzināt ne mazums kaloriju.
  • Ieslēdziet mūziku. Darbi veiksies raitāk, ja ieslēgsi savu iemīļoto mūzikas listi. Protams, dažreiz fona trokšņi var būt kaitinoši, tāpēc izvēlies žanru, kas pašam ir sirdij tuvs.
  • No telefona un datora turieties pa gabalu. Detokss no sociālajiem tīkliem šeit ir ļoti svarīgs! Tīrīšanas darbi ir domāti tam, lai uzkoptu māju, nevis sēdētu viedtālrunī. Šādi vari arī sevi motivēt – jo ātrāk padarīšu darbiņus, jo ātrāk varēšu paņemt savu mobilo telefonu vai pasēdēt pie datora. Maksimālais, ko varat izdarīt – telefonā ieslēgt mūziku, kas skanēs vismaz divas stundas.
  • Sāc ar to, kas rada prieku. Nevar būt tā, ka tīrīšanas procesā viss ir slikti. Noteikti ir kādas lietas, ko patīk darīt labāk, tāpēc sāc ar tām!
  • Izmet 50 lietas no mājokļa. Atbrīvoties no lietām ir grūti, bet šādi tev paliks mazāk lietu, kuras būs jāapčubina un jātīra. Iespējams, ka šīs lietas jau sen kādām citam ir vajadzīgas vairāk. Turklāt – šādi būsi izdarījis arī labu darbu!

Avots

Pievienot komentāru