VIDEO: Neticami – izdzirdot “Gulbju ezeru” Alcheimera slimniece, bijusī balerīna, atceras savu uznācienu

FOTO: My Modern Met

Mūzika var atmodināt mūsu atmiņu dziļākās daļas, pat ja šķiet, ka šie mirkļi ir pazuduši uz visiem laikiem. Marta C. Gonzalesa to pierāda videoklipā, kas nesen saņēmis milzu popularitāti.

Marta C. Gonzalesa, bijusī Ņujorkas primabalerīna, kas dzīvo ar Alcheimera slimību, parāda, kā atpazīst Čaikovska klasisko “Gulbju ezeru”. Dzirdot mūziku, Gonzalesa sāk kustināt rokas un dejot tik sen izpildīto rutīnu.

Īsajā videoklipā ir ievietos gan klips, kurā redzams, kā Marta, sēžot ratiņkrēslā, klausās “Gulbju ezeru”, gan arī priekšnesuma video no arhīva, kad viņa dejoja 1967. gadā.

Skatīties kā viņa ar dziļu atmiņas zudumu, atceras horeogrāfiju un izpilda to ar tik lielu grāciju, ir pārsteidzoši; tas parāda, ka ir tikai dažas lietas, kuras nekad netiks aizmirstas. Bet šis brīnišķīgais piemērs kalpo arī kā sāpīgs atgādinājums par visu, kas tiek zaudēts, ja kādam ir Alcheimera slimība.

Šī aina tika filmēta 2019. gadā, taču tā ir uzplaukusi no jauna sociālajos tīklos, cilvēkiem to slavējot par cilvēka gara izturību.

Diemžēl Marta C. Gonzalesa ir aizgājusi mūžībā – lai arī šī pēdējā uzstāšanās nebeigtos!

Video skaties nākošajā lapā

Pievienot komentāru