Desmit miljonus Covid-19 vakcīnu pirmā varētu saņemt Apvienotā Karaliste

Foto: pixabay

Apvienotā Karaliste līdz Ziemassvētkiem varētu saņemt 10,000,000 devas korona vīrusa vakcīnas pēc tam, kad farmācijas uzņēmums Pfizer paziņoja, ka tas ir izrādījies 90% pozitīvs.

Pfizer priekšsēdētājs un izpilddirektors Alberts Boulra šodien apstiprināja, ka Covid-19 vakcīnu izmēģinājums ir pārsniedzis ekspertu cerības:

“Kopumā mēs esam ieguvuši 40,000,000 Pfizer kandidātvakcīnas devu, no kurām 10,000,000 tiks ražotas un pieejamas Apvienotajai Karalistei, ja vakcīnu apstiprina regulatori.”

Pfizer vakcīna ir pārbaudīta 43,500 cilvēkiem sešās valstīs un līdz šim nav paustas bažas par drošību. Financial Times Stock Exchange (FTSE) 100 akciju indekss ir 100 lielāko, Londonas Fondu biržā (LSE) visaktīvāk tirgoto uzņēmumu akciju cenas vidējā vērtība. Tā pārlēca par 5.5 procentiem pēc tam, kad tika paziņoti pētījuma rezultāti, pievienojot tās akciju vērtībai 82,000,000,000 Lielbritānijas mārciņu.

Foto: Getty; Reuters

Nodēvējis to par “lielisku dienu zinātnei un cilvēcei” Doktors Boulra sacīja:

“Pirmais rezultātu kopums no mūsu trīs Covid-19 vakcīnu izmēģinājumiem sniedz sākotnējos pierādījumus par mūsu vakcīnas spēju novērst Covid-19. Es vēlētu pateikties ikvienam, kas ieguldījis savu darbu, lai padarītu šo svarīgo sasniegumu iespējamu.”

Pīters Horbijs Oksfordas universitātes uzliesmojošo infekcijas slimību un globālās veselības profesors , sacīja, ka ziņas viņam likušas “smaidīt līdz ausīm”.

Pfizer un BioNTech plāno līdz mēneša beigām vērsties ASV Pārtikas un Zāļu Pārvaldē, ASV zāļu regulatorā, lai saņemtu ārkārtas apstiprinājumu vakcīnas lietošanai.

Aptuveni 12 Covid-19 vakcīnas visā pasaulē pašlaik ir pēdējās testēšanas stadijās, bet Pfitzer ir pirmie, kas paziņo par jebkādiem rezultātiem.

Avots: meteo.co.uk

 

 

Pievienot komentāru