Veselības indekss: Vien puse Latvijas iedzīvotāju diennaktī dzer pietiekami daudz ūdens

Vien puse (46 %) Latvijas iedzīvotāju diennaktī uzņem vismaz 1 – 1,5 litrus ūdens, liecina jaunākais “Mana Aptieka & Apotheka Veselības indekss”. Eksperti norāda, ka nepietiekams ūdens patēriņš var rezultēties ar daudzveidīgām veselības problēmām – traucēta vielmaiņa un dažādu orgānu darbība, liekais svars, sausa, neelastīga āda ir vien dažas no tām.

Sertificēta farmaceite Agnese Ritene skaidro, ka bieži cilvēki neapzinās, cik svarīgs ir pietiekams ūdens patēriņš veselības saglabāšanai – tas nodrošina normālu organisma darbību, normalizē vielmaiņu, ūdens ir neaizstājams nieru darbības uzlabošanā un aizkavē novecošanās procesu. Turklāt pierādīts, ka, ja cilvēks uzņem par maz ūdens, viņš izvēlas treknāku, taukiem bagātu pārtiku, kas veicina aptaukošanos.

Veselības aprūpes eksperti skaidro, ka minimums, ko ikvienam cilvēkam būtu diennaktī jāuzņem, ir 1 līdz 1,5 litri ūdens, papildinot to šķidruma apjomu, ko uzņemam ar augļiem, dārzeņiem u.c. produktiem. Mediķi aicina dzert pat vairāk ūdens tīrā veidā, un pret šo ieteikumu nevajadzētu izturēties vieglprātīgi, ja vēlamies pienācīgi rūpēties par savu veselību un arī vizuālo izskatu.

Sievietes diennaktī ieteicamo ūdens daudzumu izdzer biežāk nekā vīrieši

Katra otrā (52 %) sieviete ik diennakti izdzer vismaz 1 – 1,5 litrus ūdens, kamēr vīriešu vidū tam līdzi seko 39 %.

“Indekss rāda, ka sievietes kopumā skrupulozāk izturas pret savu veselību nekā vīrieši, šī tendence redzama arī ūdens patēriņa datos. Cilvēki bieži vien neizprot, cik būtisks ir pietiekams ūdens patēriņš – tas ir pamatu pamats, ja vēlamies justies un izskatīties labi. Kad pietiekami uzņemam ūdeni, tiek normalizēta vielmaiņa, mitrināta āda, saglabājot tās elastību, tāpat ūdens tiešā veidā palīdz uzturēt labu fizisko formu. Sievietēm, kas cieš no celulīta, ļoti ieteicams sekot līdzi pietiekamam ūdens patēriņam,” komentē “Mana Aptieka” farmaceite, Tukuma Centra aptiekas vadītāja A. Ritene. Farmaceite skaidro, ka ieteicamais diennakts ūdens apjoms atkarīgs no ķermeņa masas – jo vairāk cilvēks sver, jo vairāk ieteicams dzert – parasti tiek rēķināts, ka uz kilogramu ķermeņa masas diennaktī jāizdzer 30 ml ūdens.

Raksta turpinājums skatāms nākamajā lapā!

Pievienot komentāru