Labākie 5 padomi nevainojamu fotogrāfiju uzņemšanai ceļojumā

Līdz ar gada siltāko mēnešu tuvošanos, arvien vairāk cilvēku plāno ceļojumus uz tuvākām un tālākām zemēm. Telefona kamera kalpo kā viens no rīkiem, kas palīdz iemūžināt ceļojuma laikā piedzīvoto, tādēļ viedtālruņu ražotājs Huawei piedāvā pāris vienkāršus padomus skaistu atmiņu iemūžināšanai fotoattēlos.

Notver īpašo apgaismojumu no rīta vai vēlu vakarā

Lai gan brīvdienās lielākā daļa izbauda iespēju izgulēties, fotografēšanas entuziastiem nāksies ziedot pāris stundas miega, lai varētu tikt pie elpu aizraujošām fotogrāfijām. Ceļoties agri no rīta, pavērsies iespēja tikt pie saullēkta bildēm, un attēlā varēs piefiksēt garākas ēnas un maigākas gaismas. Tāpat tik agrā rīta stundā arī apkārt gandrīz neviena cita cilvēka nebūs, un tas sniegs pavisam jaunu, unikālu perspektīvu. Savukārt, fotografējot saulrieta laikā, būs iespēja tikt pie noslēpumainām siluetu bildēm, kas uzņemtas zema apgaismojuma apstākļos.

Gan agri no rīta, gan vakarā nākas saskarties ar ierobežotu gaismas daudzumu, taču laba iekārta spēs nodrošināt kvalitatīva attēla iegūšanu. Salīdzinot ar f/2.2 plašo diafragmas atvērumu, f/1.8 apertūras atvērums ļauj Huawei P Smart 2019 viedtālrunim uzņemt līdz pat 50% vairāk gaismas, kas ir īpaši parocīgi šajos dienas posmos.

Iemūžini vietējos iedzīvotājus skaistos portretos

Komunikācija ar vietējiem iedzīvotājiem ārvalstīs daudziem šķiet diezgan neveikls process, taču tieši saruna ar vietējiem var pavērt jaunus fotogrāfijas horizontus. Dodoties ceļojumā uz eksotiskām valstīm, portretfoto ar vietējiem iedzīvotājiem var sanākt ļoti unikāli un neparasti. Pats galvenais ir uzsākt sarunu, sasveicināties, izteikt komplimentu vai nopirkt kādu suvenīru. Atvēli piecas minūtes sava laika, lai vietējā valodā iemācītos pajautāt “Vai es varu uzņemt Jūsu fotogrāfiju?” – tas ir žests, ko uzrunātie iedzīvotāji noteikti novērtēs.

Mūsdienu telefonos atrodami vairāki efekti, kas portretiem piešķir pavisam jaunu dimensiju. Piemēram, izmantojot bokeh efektu, kamera izpludina fonu un izceļ priekšmetu vai personu, kas atrodas kameras priekšplānā. Arī Huawei P Smart kamera izmanto bokeh efektu, kas palīdz iegūt unikālas un radošas bildes.

Raksta turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru