Labākie 5 padomi nevainojamu fotogrāfiju uzņemšanai ceļojumā

Pievērs uzmanību detaļām

Pastaigājoties pa ceļojuma galamērķi, esi vērīgs un piefiksē jebkādus unikālus objektus, lietas un vietas, kas reprezentē vietējo kultūru. Fokusējoties uz lielo bildi, dažreiz piemirstam par detaļām, taču tieši tās bieži vien pārsteidz un paliek atmiņā visilgāk. Lai iegūtu unikālas bildes, dodies tuvāk fotogrāfijas objektam. Pat tad, ja domā, ka esi tam piegājis pietiekami tuvu, pietuvinies vēl! Būsi pārsteigts par to, cik ļoti emocionālāka un aizraujošāka kļūs bilde.

Lai iegūtu augstas izšķirtspējas attēlus, nepieciešama vien laba telefona kamera. Jaunais P Smart 2019 tālrunis ir aprīkots ar divām 13MP + 2MP aizmugurējām kamerām, kuras notvers ceļojuma mirkli jaunā kvalitātē, nodrošinot spilgtas, detalizētas un realitātei pietuvinātas fotogrāfijas.

Uzņem neparastus selfijus

Ceļojumos noteikti neiztikt bez pašportretiem, taču tas nenozīmē, ka vajag aprobežoties ar selfijiem lidmašīnā vai viesnīcas numuriņā. Lai padarītu selfijus patiesi iespaidīgus, noteikti izvēlies fonu, kurā redzamas lielas, iespaidīgas celtnes vai kāds unikāls dabas skats. Tādējādi varēsi iemūžināt gan sevi, gan ceļojuma laikā redzēto.

Gadījumos, kad fotogrāfijas uzņemšanas taustiņš nav sasniedzams vai ierīce ir uzstādīta uz selfiju statīva bez tālvadības pults, īpaši noderīga var būt telefonā iestrādāta žestu kontroles funkcija, kas lietotājam ļauj izveidot atvērtu plaukstu žestu. Arī P Smart 2019 tālrunī ir iespējams uzstādīt konkrēto funkciju, lai ar plaukstas žestu brīdinātu kameru par fotoattēla uzņemšanu.

Eksperimentē ar kompozīcijām

Lai tiktu pie lieliskas foto kompozīcijas, atliek ļaut vaļu iztēlei. Pirmo kadru var uzņemt stāvot kājās, nākamajā kadrā var pieliekties, bet pēc tam kaut kur pakāpties un uzņemt fotogrāfiju no augstāka leņķa. Līdz ar dažādiem leņķiem var fotografēt arī dažādus attālumus – plašu skatu, vidēju diapazonu un tuvplānus. Fotogrāfijās iekļauj spēcīgu priekšplānu, viduspunktus un fona elementus. Ja objekts, piemēram, ir kalna apgabals, atrodi ziedus, upi, dzīvniekus vai interesantas klintis, ko iekļaut priekšplānā. Tas attēlam nodrošinās trīsdimensiju izskatu un palīdzēs vieglāk uztvert mērogu.

Pievienot komentāru