Tūdaļ, tūdaļ jāsāk sēt paprika! Padomi, kā to vislabāk darīt

  1. Irdena augsne. Vispiemērotākais ir maisījums no dārza zemes un zāģu skaidām (3:2). Uz vienu spaini ar tādu substrātu pievieno 1 puslitru burciņu ar koksnes pelniem un ½ ēdamkaroti superfosfātu.

Sēklas stāda 1 – 2 cm dziļumā. Apber ar zemi un aplej. Bet ne pārāk – zemei ir jābūt mitrai, un nevis slapjai. Savādāk dīgsti nosmaks.

  1. Ikrīta ūdens procedūras. Paprika jālej vien 1 reizi nedēļā (ja biežāk, tad viņi var saslimt ar melnkāju) un vislabāk to darīt pirmajā dienas pusē (ja to dara vakarā, tad stāds var saslimt). Ūdens temperatūrai jābūt 25 — 28 °С.
  2. Divreizēja barošana. Kamēr pipara stāds atrodas dzīvoklī, to vajag divreiz mēslot.

Pirmo reizi – divas nedēļas pēc 3 – 4 īstu lapiņu parādīšanās: uz 10 litriem ūdens 5 gramus urīnvielas un 30 gramus superfosfātu.

Lasi vēl: Fantastiska ideja dārzam: ziedi uz sienām

Otro reizi – 3 – 4 dienas pirms stāda pārstādīšanas atklātā zemē: uz 10 litriem ūdens 50 gramus superfosfātu un 25 gramus kālija sāls vai kālija sulfātu.

  1. Gaismas pārpilnība. Paprikas dzimtene ir Peru – valsts, kas atrodas netālu no ekvatora. Un tur, kā zināms, gan diena, gan nakts, neatkarīgi no gadalaika, ilgst 12 stundas. Mūsu laika joslā februārī un martā gaismas ir ļoti maz, tāpēc augam ir vajadzīgs papildus apgaismojums.

Tam ideāli piemērotas ir speciālas fitolampas – to gaismas spektrs ir līdzīgs saules spektram un līdz ar to ir ideāli piemērots stādiem. Turklāt viņas nepatērē daudz elektroenerģiju.

Stādu apgaismot vajag 12 stundas diennaktī, piemēram, no 8 rītā līdz 8 vakarā.

Pārstādīšanas brīdī stādam ir jābūt ar 8 – 12 lapām. Vidēji ārā papriku stāda no 1. līdz 15. jūnijam. Bet, ja tiem tiek nodrošināts patvērums no izturīga materiāla, tad tos uz dārzu pārvietot arī maija sākumā.

Pievienot komentāru