Putnu diena Kalnciema kvartāla tirgū 30.martā

30. martā plkst. 10.00-16.00 Kalnciema kvartālu piepildīs putnu skaņas un jaunie putnu pētnieki – bērni varēs piedalīties putnu izzinošās aktivitātēs.

Darbnīcās taisīsim putnu būrīšus, apgleznosim keramikas formas un pētīsim putnus ar Latvijas ornitologiem. Tā kā martā īpašu uzmanību pievēršam zaļai pilsētvidei, skauti un gaidas arī parādīs, kā pareizi stādīt sīpolus un salātus. Paralēli notiks arī Kalnciema kvartāla zemnieku, mājražotāju un amatnieku tirgus.

Koka arhitektūras centrā:

Plkst. 12.00-15.00 “Koka arhitektūras centra” speciālisti aicinās bērnus taisīt būrīšus, lai sagaidītu atgriežamies mūsu spārnotos draugus. Putnu būrus līdzņemšanai varēs veidot gan lielajai zīlītei, gan mājas strazdam, lai pēc tam piekarinātu tos piemājas kokos.

Plkst. 12.00-15.00 “Latvijas ornitoloģijas biedrība” iepazīstinās ar aizraujošu putnu pasauli. Darbnīcā būs iespēja pārbaudīt savas zināšanas putnu atpazīšanā un uzzināt par jaunradītajām mājvietām putniem. Spēlēs gaidīti piedalīties gan bērni, gan pieaugušajie.

Galerijā:

Plkst. 12.00-15.00 “Latvijas Skautu un Gaidu Centrālā Organizācija” iemācīs, kā mājas apstākļos diedzēt sēklas pavasarī, kad un kā pareizi stādīt sīpolus un salātus. Pēc darbnīcas katrs dalībnieks dosies mājās ar jauniestādītā auga kastīti. Un skauti vislabāk par visiem zina, kā siet noderīgus mezglus, tāpēc katram būs iespēja arī izveidot savu draudzības mezglu.

Plkst. 11.00-15.00 bērni aicināti apgleznot biskvīta keramikas putnus. Darbnīcā pavasara vēstnešus izgreznosim ar akrila krāsām un sudraba/zelta marķieriem. Apgleznoti darbi izžūs vien pāris minūšu laikā un būs gatavi ņemšanai mājās. Darbnīcu vadīs keramiķe Vita no zīmola “Saules māli”.

Plkst. 10.00-16.00 apmeklētājiem būs iespēja iemēģināt roku māla podu virpošanā. Pēc tam keramiķis Leontīns Volnobajevs palīdzēs ikvienam apdedzināt jaunizveidotu darbu, ko varēs paņemt līdzi.

Pasākumu atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Norises vieta – Kalnciema iela 35, Rīga.

Pievienot komentāru