Trīs drosmīgi latvieši izglābj suni, kas ielūzis ledū. Neviens vairs necerēja, ka tas būs stāsts ar laimīgām beigām!

Sociālajā vietnē “Facebook” Latvijas armijas lapā publicēts kāds aizkustinošs stāsts. “Bez liekām domam un emocijām vienkārši rīkojos, kad biju pie upes, uzreiz devos iekšā ūdenī, izsitu ledu un izvilku suni ārā,” – stāsta Zemessardzes 27.kājinieku bataljona karavīrs kaprālis Emīls Ripa.

Foto – ekrānuzņēmums

9.janvārī kaprālis izdzirdējis kaimiņienes palīgā saucienus. Smiltenes novada Variņos caur pagalmu esot skrējusi kaimiņiene, kura saukusi pēc palīdzības, izrādījies, ka viņas suns pastaigas laikā norāvies no pavadas un ielūzis ledū. Izdzirdot vārdus “Ringla slīkst”, Emīls esot sapratis, ka jāsteidzas palīgā.

Viņš esot ātri uzvilcis apavus un devies uz tuvumā esošo upi, kas bija aizsalusi, tomēr ledus nav bijis tik biezs, lai izturētu suņa svaru.

“Bez liekām domām un emocijām vienkārši rīkojos, kad biju pie upes, uzreiz devos iekšā ūdenī, izsitu ledu un izvilku suni ārā,” stāsta kaprālis. Viņš saka, ka suni izdevies izglābt arī tāpēc, ka palīgā viņam esot nākuši vēl divi kaimiņi – Aldis un Modris.

Izglābtās suņu meitenes Ringlas saimniece Antra stāstījusi, ka karavīrs Ringlu izglābis pēdējā brīdī, kad virs ledainā ūdens esot bijusi vairs tikai suņa galva. “Godīgi sakot, mēs pat vairs necerējām, ka tas beigsies ar laimīgām beigām, jo Ringla aukstajā ūdenī bija apmēram 20 minūtes,” – stāstījusi saimniece.

“Upe, kurā slīka Ringla, ir diezgan dziļa. Ja ūdenī būtu meties cilvēks bez vajadzīgajām zināšanām, kā rīkoties ledainā ūdenī, pieļauju, ka rezultāts varētu būt daudz traģiskāks. Tāpēc tas, ka Emīls ir Zemessardzē un viņam ir profesionālā dienesta pieredze, noteikti ļoti palīdzēja. Pats galvenais, ka viņam bija drosme – lai to darītu, tā ir vajadzīga. Viņa paveiktas ir nenovērtējams,” uzsver suņa saimniece.

Pēc negadījuma bijis manāms, ka Ringlai ir šoks, tomēr tagad suņu meitene jūtoties labi. Vetārsts sacījis – suni no plaušu karsoņa izglābis biezais kažoks. Viņa gan vēl ir jānovēro, vai neparādās saaukstēšanās pazīmes. Tajā pašā laikā saimniece satraukusies arī par karavīru, kuram nav Ringlas biezā kažoka, kas viņu pasargātu. Par laimi – visi ir veseli.

Viņa arī uzsver – ja nebūtu kaimiņu palīdzības, arī suņu meitenes vairs nebūtu. Viņasprāt, to saprot arī pati Ringla.

Suņa saimniece pateicas kaprālim Emīlam Ripam, kā arī kaimiņiem Modrim un Aldim, kuri arī piedalījās Ringlas glābšanā.

Pievienot komentāru