Drosmīga latviete Grobiņā ne mirkli nešauboties, izglābj sveša, septiņgadīga zēna dzīvību

LTV ziņu raidījumā “Dienas ziņas” vēstīts par kādu drosmīgu Grobiņas iedzīvotāju, kura pastaigājoties Grobiņas centrā pie pilsdrupām ar savu ratos gulošo mazuli, negaidīti izdzirdējusi mazas meitenītes izmisīgus palīgā saucienus.

Foto – ekrānuzņēmums

Krista Lauva, kura pati bija devusies pastaigā ar savu bērniņu, kas ratos saldi čučēja, vairākkārt izdzirdējusi skaļus, izmisīgus saucienus pēc palīdzības – kliegusi maza meitenīte. Krista, ne mirkli nešauboties, iedevusi pieskatīt savu mazuli kādai garāmgājējai un steigusies palīgā – izrādījies, ka aizsalušajā dīķī pie pilsdrupām, ledū bija ielūzis septiņus gadus vecs puika un paša spēkiem ārā vairs netika.

Kā stāsta Krista, meitenīte nebija draugu pametusi nelaimē un turpinājusi saukt palīgā. Kad ieradušies glābēji, Krista zēnu jau bija izvilkusi no ūdens. Vēlāk cietušais nogādāts slimnīcā, bet ārstēšanos turpina mājās.

Vēlāk cietušais nogādāts slimnīcā, bet ārstēšanos turpina mājās.

Savukārt Grobiņas novada pašvaldība tagad risināšot divas prioritārās lietas – parūpēšoties par to, lai tāda nelaime nenotiek atkārtoti un pie minētā dīķa ierīkošot vai nu nožogojumu vai salikšot siena ruļļus, jo ziemas mēnešos kalnu, kas atrodas tieši pie dīķa, bērni bieži izmanto kā slidkalniņu. Tāpat arī tiekot domāts par pateicību drosmīgajai Kristai.

Video:

Pievienot komentāru