Skolēnu brīvdienas – vasaras ēdienkartes un aktīvās atpūtas baudīšanas laiks

Atzīmējot gan Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, gan arī iestājoties skolēnu vasaras brīvlaikam, daudz pastiprinātāku uzmanību vēršam uz skolēnu saturīgu un veselīgu brīvā laika pavadīšanu.

Vasara ir lielisks laiks, lai ne tikai atpūstos no dažādiem kontroldarbiem, mājasdarbiem un agras celšanās, bet arī baudītu sauli, uzņemtu dabīgos vitamīnus un piedalītos aktivitātēs kā brīvā dabā, tā arī mājas apstākļos. “Euroaptieka” farmaceite Ieva Zvagule sniedz vērtīgus ieteikumus, lai vasaras brīvlaiks būtu gan priecīgi, gan veselīgi pavadīts.

“Ikvienam no mums – kā pieaugušajiem, tā bērniem – laiku pa laikam ir nepieciešams ilgāks atpūtas periods, un tam noteikti ir piemērots vasaras brīvlaiks. Lai atpūta nenozīmētu tikai spēlēšanos virtuālajā pasaulē un neveselīgu našķu ēšanu, siltos vasaras mēnešus ieteicams pavadīt brīvā dabā, lai piedalītos fiziskās aktivitātēs un smeltos svaigu gaisu imunitātes stiprināšanai, ķertu D vitamīnu un uzkrātu saules enerģiju. Nedrīkstam aizmirst par veselīgu ēšanu – vasara ir īstais laiks, kad uzturā iekļaut svaigus augļus un dārzeņus, kas būs ne tikai garšīgi, bet arī uzturvielām un vitamīniem bagāti un nāks par labu mūsu ķermenim,” stāsta Ieva Zvagule.

Lai lasītu par vasaras ēdienkarti, aktīvo atpūtu un bērnu drošību, šķiriet nākamo lapu!

Pievienot komentāru