Ceļojums garšu pasaulē – ko vērts kaut reizi nobaudīt ceļojot? Kuba, Itālija, Grieķija utt.

Ir virkne neapstrīdamu un lielisku iemeslu ceļot – dabas pārsteidzošais krāšņums, pilnvērtīgāka atpūta, jauni iedvesmojoši iespaidi un vēl daudzi citi. Pieredze, no kuras varam mācīties un ar kuru varam pilnveidot savu ikdienu pēc atgriešanās, ir neatņemama mūsu dzīves bagātība.

Kulinārais baudījums ir viena no tām vērtībām, kuru varam ne tikai iedzīvināt savā ikdienā pēc atgriešanās no atpūtas brauciena, bet varam arī tajā dalīties ar draugiem, radiem un pat nodot mantojumā nākamajām paaudzēm. Tūroperators un ceļošanas eksperts “Novatours” iesaka, krāšņākos ceļojumu galamērķus šai vasarai un ziema, un ko tajos ir vērts nobaudīt.

Kuba

Kuba ir kā ceļojums atpakaļ laikā – šarmanta un ar spilgtu personību. Senlaicīgie auto, salsa, rums, cigāri ir kā krāšņi tās aksesuāri, bet tikpat lielas uzmanības vērta ir tās kulinārija. Kubas garšas noslēpums ir vienkāršība – nesarežģīti ēdieni, kas pārsteidz ar izteiksmīgu garšu.

Kubas virtuves galvenais tēls ir Ropa Vieja – tomātos lēni sautēta un pēc tam plucināta liellopa vai jēra gaļa, kas tiek pasniegta kopā ar rīsiem. Spāņu valodas pratēji zinās, ka ēdiena nosaukums tiek tulkots kā “vecas drēbes”, tomēr no tā nevajag nobīties, jo ēdiens būs patiesi gards!

Esot Kubā, noteikti ir vērts nobaudīt arī omāru, jo tie šeit ir krietni lētāki, kā arī saldajā panašķoties ar banāna radinieku plantānu. Viegli apcepts, karamelizēts, saldens un nedaudz lipīgs – tas būs nevainojams noslēgums ikvienai maltītei.

Ceļojumā uz Kubu iesakāms doties laikā, kad pie mums jau valda ziema, lai nepārsteidz pārlieku liels karstums.

Apvienotie Arābu Emirāti

Abū Dabī pārsteidz, izbrīna un apbur. Šeit mirdzoši debesskrāpji mīt līdzās tradicionālai arābu apkaimei, bet greznība – izsmalcinātam arābu tirgum. Abū Dabī ir kā krāšņa grāmata, kurā savu vietu ieņem arī stāsts par tās virtuvi.

Viens no senākajiem ēdieniem, bez kura nav iedomājama ne arābu ikdiena, ne svētku galds, ir Al Harees. Tas nelepojas ar izsmalcinātu izskatu, bet tā garša ir lieliska. Ēdienu gatavo aptuveni diennakti, kopā sautējot gaļu, kviešus un virkni garšvielu. Ilgais gatavošanas process garantē neaprakstāmu garšu.

Emirātu virtuve nav iedomājama arī bez jūras veltēm. Viens no gardākajiem ēdieniem ir Madrooba – rīsi ar zivi (var būt arī ar vistu), kas bagātināti ar virkni garšvielu, piešķirot tam neaprakstāmu garšu.

Ceļojumā uz Emirātiem iesakāms doties laikā, kad pie mums jau valda ziema, lai nepārsteidz pārlieku liels karstums.

Par Vjetnamu, Itāliju, Spāniju, Grieķiju un citām valstīm lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru