Septiņi jautājumi par papēžiem. Kā kopt, lai būtu maigi kā bērnam


Ko darīt, lai papēži būtu tik sārti kā bērnam? Kuri no vitamīniem būtu visvairāk vēlami papēžiem? Vai arī tie atšķiras pēc ādas tipa? Nereti par šo nelielo ķermeņa daļiņu uzrodas ne viens vien pavisam vienkāršs jautājums, taču atrast atbildes nav tik viegli. Šī publikācija dažus robus “papēžu jautājumā” noteikti aizpildīs.

1. Kuri no vitamīniem papēžiem nepieciešami?
Lai papēžu āda vienmēr būtu maiga, organismam nepieciešams A un E vitamīns. Tos satur zaļie lociņi, citrusaugļi, burkāni, kāposti, spināti, aknas, piens, sviests. Tāpēc, ja papēžu āda kļuvusi sausa, sasprēgājusi, uzturs jāpapildina ar dārzeņiem, augļiem, zaļumiem. Paralēli ārstnieciskiem nolūkiem var lietot šos vitamīnus saturošu kompleksu: pa 1–2 kapsulām 2–3 mēnešus gadā. Ar to būs gana, lai āda būtu maiga. Var izmantot arī A, E un F vitamīnu saturošos speciālos krēmus. F vitamīns teicami mitrina ādu.

2. Vai papēži atšķiras pēc ādas tipa? Un ja tā, kā tos kopt?
Tāpat kā sejas āda, arī papēžu āda katram cilvēkam ir atšķirīga. To nosaka individuālās īpašības. Tiem, kam ir sausa āda, katru dienu papēži jākopj ar mitrinošiem krēmiem un geliem, no kuriem efektīvākie ir Nivea un Florena, kā arī krēmi ar bioloģiskajām piedevām. Un noteikti 2–3 reizes nedēļā pēdas jātīra.

Daudziem cilvēkiem ir nosliece uz pastiprinātu kāju svīšanu, kas var būt gan dabas dota, gan kādas slimības sekas. Pirmajā gadījumā kopšanai krēmi nav vajadzīgi. Nepieciešamas kontrastvanniņas un kontrastduša, mainot siltu un aukstu ūdeni. Pēdas jāapstrādā ar bērnu vai kosmētisko talku. Otrajā gadījumā katra situācija ir individuāla, tāpēc konkrētu padomu var dot tikai speciālists.

Raksta turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru