Sākusies Iespējamās misijas akcija “Iedvesmo mācīties!”

Iespējamās misijas atbalstītāji un domubiedri arī šogad iesaistās akcijā “Iedvesmo mācīties!”, kas norisināsies visa otrā mācību semestra garumā. Akcijas mērķis ir iedvesmot skolēnus mācīties, izvirzīt un sasniegt augstākus mērķus, ka arī ienest skolā profesionāļu pieredzi un zināšanas. 20.februārī sociālo zinību mācību stundu par viltus ziņām 9. klasei Priekuļu vidusskolā vadīs Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

“Šogad esam mudinājuši domubiedrus uz daudz ciešāku sadarbību ar skolotājiem, kuru klasēs viņi viesojas. Viesi kopā ar programmas skolotāju gatavo mācību stundu, izvirzot stundas mērķi un plānojot galvenās aktivitātes ar skolēniem, lai mācību stunda pēc iespējas atbilstu gan mācību vielai, gan mērķauditorijai. Tādējādi mēs vēlamies mūsu domubiedriem ļaut daudz labāk izprast skolotāja darba ikdienu un novērtēt to, ko skolotājs paveic, pirms dodas pie skolēniem. Apzināmies, ka tas ir izaicinājums mūsu viesiem, tomēr esam priecīgi, ka viņi to uzņemas ar tik augstu atbildības izjūtu,” stāsta IM direktors, Kārlis Andersons.

Izmeklēšanas seriāla CSI cienīgu dabaszinību stundu jau paguvis novadīt LU asoc. prof. Voldemārs Spuņģis, stāstot skolēniem par kukaiņu izmantošanu kriminālistikā un praktiski darbojoties ar kāpuriem, kuri palīdz atklāt leģendā aprakstītu noziegumu un noteikt upura nāves laiku. Pēc skolēnu atsauksmēm var secināt, ka stunda bijusi aizraujoša, viņi īpaši novērtē ne tikai iespēju uzzināt par kukaiņu pētniecību kriminoloģijas kontekstā, bet arī praksē pielietot zināšanas, risinot noziegumu.

“Uzsākot sadarbību, bija nelielas bažas, kā bērni uztvers tēmu, kas patiesībā raisa daudz emociju. Līdz ar to lielākais izaicinājums bija šo stundu izveidot nevis emocionālu, bet racionāli bioloģisku. Dalība akcijā noteikti ir iegumums arī man, esmu iepazinis motivētu un inovatīvu skolotāju un viņas skolēnus, kuri bija ieinteresēti tēmā, kura ir tuva arī man!” stāsta V. Spuņģis.

Šogad uz Iespējamās misijas sadarbības skolām Rīgā, Jelgavā, Siguldā, Tīnūžos, Olainē un citās Latvijas pilsētās dosies tādi sabiedrībā zināmi cilvēki kā Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, IR galvenā redaktore Nellija Ločmele, kvantu fiziķis Vjačeslavs Kaščejevs, Draugiem Group runas vīrs Jānis Palkavnieks, Delfi galvenais redaktors Ingus Bērziņš, Swedbank, EY, VISMA, un citi savas jomas profesionāļi un veiksmīgākie uzņēmēji.

Akcijas mērķis ir ienest profesionāļu pieredzi skolās, lai radītu skolēniem pēc iespējas pilnīgāku priekšstatu par dažādu jomu un profesiju darba ikdienu un tajās nepieciešamajām zināšanām un prasmēm. Pilnu akcijas stundu sarakstu var apskatīt šeit: http://www.iespejamamisija.lv/jaunumi/#news.

Paralēli akcijai līdz 1. martam turpinās pieteikšanās Iespējamās misijas izglītības programmai, kur aicināti pieteikties dažādu specialitāšu zinoši un mērķtiecīgi jaunie profesionāļi, augstskolu absolventi un pēdējā kursa studenti, kuri vēlas attīstīt savas līderības prasmes un iedvesmot skolēnus mācīties. Pieteikties un ieteikt labus kandidātus var vietnē piesakies.iespejamamisija.lv.

Jau 10 gadus Iespējamā misija strādā, lai nodrošinātu kvalitatīvu izglītību katram bērnam Latvijā, radot nepieciešamās pārmaiņas klasēs, skolās un sabiedrībā. Esam pārliecināti, ka kvalitatīvas izglītības pamats ir labs skolotājs. Pateicoties atbalstītāju ziedojumiem, 10 gadu laikā Latvijas skolām ir izdevies piesaistīt un atbalstīt 160 mērķtiecīgus skolotājus, no kuriem 79% turpina darboties izglītības jomā arī pēc divu gadu dalības Iespējamās misijas programmā.

Pievienot komentāru