Pumpām – nē! Septiņas labas mājas receptes pret pinnēm

2. Porcelāna tasītē izspiež nedaudz skūšanās krēmu, pievieno šķipsniņu smalko sāli un tikpat pārtikas sodas. Visu rūpīgi samaisa un masu uzziež problemātiskajām vietām. Pēc 5-10 minūtēm masku nomazgā ar siltu ūdeni, vienlaikus izdarot apļveida kustības ar pirkstiem. Pēc tam seju noskalo ar vēsu ūdeni, nosusina, apslauka ar gurķūdeni vai citronūdeni.

Pēc minētajām tīrīšanas procedūrām ieteicams uzlikt olbaltuma masku, kas savelk poras.

3. Olas baltumam pievieno dažus pilienus citrona sulas, sakuļ putās, uzziež sejai un tur, līdz olbaltums izžuvis. Pēc tam vispirms nomazgā ar siltu, tad ar aukstu ūdeni.

Tīrīšanas procedūras nav ieteicamas, ja ir ādas iekaisumi vai strutainas pūtītes. Tvaicēt seju savukārt nedrīkst, ja ir hipertonija, bronhiālā astma, pastiprināta matiņu augšana uz sejas sievietēm, kā arī paplašināti sejas sīkie kapilāri.

Pret iekaisušām pinnēm izmantojami arī ārstniecības augi.

4. Vienu ēdamkaroti sasmalcinātu altejas sakņu aplej ar glāzi vārīta istabas temperatūras ūdens, pusstundu nostādina, tad izkāš. Uzlējumā samitrinātas salvetītes liek sejai 5-6 reizes, mainot tās ik pēc 10 minūtēm. Procedūru veic 1-2 reizes dienā, līdz iekaisušās pinnes pazudušas.

5. Kokveida alvejas sulā samitrinātas marles salvetītes uz 30-40 minūtēm uzliek problemātiskajām vietām. Procedūru veic 1 reizi dienā. Iesākumā katru dienu, tad katru otro dienu un nobeigumā – reizi nedēļā. Kurss – 30 procedūras.

6. Labi palīdz alus raugs – tas jālieto pa tējkarotei 3 reizes dienā, līdz pinnes pārstās veidoties.

7. Ļoti ieteicams katru rītu tukšā dūšā izdzert pa ½ glāzes atraitnīšu un kumelīšu novārījuma (ēdamkaroti maisījuma, kas pagatavots attiecībā 1:1, aplej ar glāzi verdoša ūdens, 10 minūtes vāra, nostādina, tad izkāš).

! Nedrīkst arī aizmirst pareiza uztura režīmu. Ātrāk atbrīvoties no problēmas palīdz rudzu maize, zivis, piens un visi skābpiena produkti, kā arī dārzeņi un augļi. Bet saldumi, pikantas garšvielas, trekni ēdienu un kūpinājumi maksimāli jāierobežo. Nevēlami ir arī alkoholiskie dzērieni.

Pievienot komentāru