Pavasaris arī “balkondārznieku” sirdīs. Kā radīt pilsētnieka oāzi?

Trauku sagatavošana
• Kārtīgi iztīriet traukus, arī jaunos, un izskalojiet visas nogulsnes.

• Notīriet nepievilcīgās baltās kaļķa nogulsnes, kas veidojas uz māla podiem, ar etiķi un ūdeni, un laistiet augus ar ūdeni, kas nostāvējies 24 stundas, lai nogulsnes neatgrieztos.

• Ar āmuru un skrūvgriezi izsitiet drenāžas caurumu māla poda apakšējās daļas centrā, ja tāds jau nav izveidots, vai ar elektriskā urbja palīdzību izurbiet apakšā vairākus mazus caurumiņus – bet esiet uzmanīgi, citādi pods saplīsīs.

• Novērsiet augsnes un barības vielu izskalošanos laistīšanas laikā, apsedzot mazos drenāžas caurumiņus ar māla lauskām. Pamēģiniet pār lielākiem drenāžas caurumiem pārklāt kafijas filtru – tas ļaus ūdenim notecēs, bet paturēs augsni iekšpusē.

• Lielos toveros aizkavējiet ūdens uzkrāšanos ap saknēm, piepildot podu līdz aptuveni vienai ceturtdaļai ar raupju granti pirms poda komposta iepildīšanas.

• Esiet videi draudzīgi: izvēlieties kompostu bez kūdras, kas nenoplicina dabīgos kūdras resursus.
Augi aug visur, kur vien ir augsne.


Noderīgi
Sīkumtirgus: vieta atklājumiem
Sīkumtirgū var atrast visdažādākās lietas, kuras var izmantot kā puķu podus: krāsainus keramikas traukus no citām valstīm, toverus vai pannas, metāla spaiņus vai vecus baseinus. Puķes var labi justies pat savu mūžu nokalpojušos katlos.

Stādot pievienojiet kompostam “Swellgel” ūdens granulas un mēslojumu.
Stādot pievienojiet ūdeni aizturoša gēla maisījumu, piemēram “SwellGel”, lai ūdens tikt ātri neaizplūstu, un barības vielu granulas, lai augi būtu labi apgādāti visas sezonas laikā.

• Nodrošiniet, lai trauki ar augiem atrastos vietā, kur ūdens var viegli notecēt. Ja nepi
eciešams, novietojiet traukus uz lieliem akmeņiem vai baļķiem.

• Paceliet podus uz augšu, lai pasargātu saknes aukstās naktīs, kad zemes vēsums var nodarīt ievērojamus postījumus. Ja podos iestādītus augus ārā apdraud sals, aptiniet tiem flīsu vai burbuļplēvi.

Pievienot komentāru