Noderīgi padomi jaunajiem autovadītājiem

Pierašana pie auto un tā gabarītiem

Ja nesen iegādājāties citu auto vai arī pirmo reiz kopš instruktora auto iekāpāt citā, ir ļoti grūti uzreiz aprast ar mašīnas gabarītiem. Pirms dodaties ceļā, izmēģiniet izjust auto gabarītus, zem riteņiem paliekot atvērtas plastmasas pudeles. Jūs pabrauciet uz priekšu, atpakaļ un izjūtiet, kad tieši auto atduras pret pudeli (to noteiksiet pēc skaņas). Šis vienkāršais paņēmiens var tiešām ļoti palīdzēt ātrāk izjust auto gabarītus.

Atvieglota paralēlā parkošanās

Ja paralēlās parkošanās gadījumā vēlaties izvairīties no auto riepu atsišanas pret apmali, brīdī, kad esat pirmo reizi kārtīgi noparkojušies, uz auto logu tīrāmās slotiņas pielīmējiet mazu līmlenti, kas atbilst trotuāra līnijai. Turpmāk zināsiet, cik tālu varat braukt.

Pareiza izbraukšana caur lielu peļķi

Pirms jūs iebraucat peļķē, ir ieteicams mazliet samazināt ātrumu, taču to noteikti nekad nevajag darīt tad, kad esat tajā jau iebraukuši. Ja jūs pārāk ātri iebraucāt dziļā peļķē, pastāv iespēja, ka ūdens būs ticis dzinēja degvielas sistēmā, šādi apstādinot auto. Tāpat pastāv ļoti liela iespēja, ka sāksies akvaplanēšana, kas auto padara nevaldāmu, jo ir zudusi saķere ar virsmu. Braucot cauri peļķei, nekad nevajag pēkšņi un strauji samazināt ātrumu. Spiediet pa bremzēm vairākas reizes pēc kārtas, jo bremžu darbības procesā izdalīsies siltums, kas žāvēs tajā iekļuvušo ūdeni.

Rokas bremzes izmantošana

Ja jūs esat nesens autoskolas absolvents, tad noteikti zināt, ka noparkotam auto nepieciešams noraut stāvbremzi. Taču ziemā ir ļoti liela iespēja, ka tā vienkārši piesals. Tādēļ ziemas laikā vislabāk atstāt auto pirmajā ātrumā vai parkošanās režīmā (ja jums ir automāts).

Ja jums noderēja kāda no mūsu sniegtajām idejām, noteikti dalieties ar šo rakstu!

Avots

Pievienot komentāru