Likumsargu redzeslokā nonāk vēl viens nomaldījies suns, kurš, pateicoties čipam, nogādāts mājās

Attēlu rezultāti vaicājumam “unhappy dog”

Pirms pāris dienām ziņojām par gadījumu Pārdaugavā, kur policisti noklīdušu suni nogādāja pie saimnieka. Taču ne visi saimnieki tiek cauri ar preventīva rakstura pārrunām, jo dažu saimnieku attieksme ir tāda, ka brīdinājuma vietā jāpiemēro naudas sods. Šā gada 18. februārī neilgi pēc pulksten 14.00, Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes dežūrdaļā vērsās kāda sieviete ar suni. Ziņotāja pastāstīja, ka mājdzīvnieks bez uzraudzības skraidījis pie Māras dīķa.

Dežūrdaļas telpās likumsargi konstatēja, ka suns ir čipēts un ar ierīces palīdzību noskaidroja tā īpašnieku. Suņa saimniece sazvanīta un informēta, ka viņas mīlulis sveiks un vesels ir atrasts un šobrīd atrodas policijas telpās. Telefona sarunas laikā sieviete atteicās mājdzīvniekam doties pakaļ, tāpēc tas nogādāts viņas dzīvesvietā.

Pārrunu laikā ar suņa īpašnieci, noskaidrots, ka suņa pazušana bijusi likumsakarīga. Kundze atklāja, ka neskatoties uz citu iedzīvotāju aizrādījumiem, suni regulāri ved bez pavadas. Vēl lielāku pārsteigumu policistos raisīja apgalvojums, ka arī turpmāk viņa plāno pārkāpt labturības noteikumus. Tie nosaka, ka laika posmā no pulksten 7.00 – 23.00 publiskās vietās suns ir jāved pie pavadas.

Pārkāpējai sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols un izsniegta tā kopija, kas turpat policistu acu priekšā tika saplēsta un nomesta zemē.

Likums paredz, ka par dzīvnieku turēšanas, labturības, izmantošanas un pārvadāšanas prasību pārkāpšanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 7 līdz 350 eiro, bet juridiskajām personām no 15 līdz 700 eiro, konfiscējot dzīvniekus vai bez konfiskācijas. Lietu izskatīs Rīgas domes administratīvā komisija, kura arī noteiks soda apmēru.

Vienlaikus Rīgas pašvaldības policija, izskatot lietas materiālus, pieņēma lēmumu uzsākt vēl vienu administratīvā pārkāpuma lietu par piegružošanu. Normatīvie akti nosaka, ka par šādu pārkāpumu piemēro naudas sodu līdz 71 eiro.

Pievienot komentāru