Latvijas Tirgotāju asociācija: kases aparātu reforma ir sliktas pārvaldības piemērs

“Ieilgusī kases aparātu reforma ir sliktas pārvaldības piemērs – piemērs, kā ierēdņu patvaļa bez stingras politiskas kontroles ir izgāzusi valstij tik nepieciešamu reformu,” uzskata Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) prezidents Henriks Danusēvičs.

“Cerams, ka tagad pēc Valsts kontroles revīzijas atzinuma publicēšanas, VID ierēdņi mazinās savu negatīvo retoriku pret uzņēmēju viedokli. LTA lielas cerības liek uz jaunās VID ģenerāldirektores Ievas Jaunzemes izpratni šajā jautājumā un cer, ka finanšu ministram Jānim Reiram būs politiskā griba novērst Valsts kontroles konstatētos trūkumus un sekmīgi pabeigt kases aparātu reformu,” uzsver Danusēvičs.

Valsts kontroles šodien publicētais revīzijas ziņojums apstiprinājis Latvijas Tirgotāju asociācijas jau ilgstoši paustās bažas un kritiku par kases aparātu reformas gaitu. Asociācija neatslābstoši bija norādījusi, ka valsts nerēķinās ar uzņēmēju izmaksām, tagad arī izrādās, ka valstij nav izstrādātas metodikas, lai noteiktu, vai šī reforma vispār dod pienesumu valsts budžetam.

Pievienot komentāru