Lai labākie gadi būtu arī skaistākie: ādas kopšana menopauzes laikā

Menopauze ir dabisks process ikvienas sievietes dzīvē. Fizioloģiski tas ir olnīcu funkciju izsīkums, ko pavada hormonālas izmaiņas un līdz ar to arī pārmaiņas izskatā un pašsajūtā. Nereti tās nes līdzi straujas novecošanas pazīmes, taču ar tām ir iespējams cīnīties, paildzinot jaunības skaistuma starojumu, norāda “Euroaptiekas” farmaceite Daina Bulmeistere.

“Menopauzes ietekmē sievietes organismā samazinās estrogēns, ko varētu dēvēt arī par skaistuma hormonu, un āda zaudē elastību – kļūst plānāka, raupjāka, sausāka, uz sejas un kakla veidojas grumbas. Diemžēl tieši seja ir tā, kur vislabāk redzamas notiekošās pārmaiņas. Tāpēc ikdienas kopšanā īpaši jācenšas kompensēt ādas sausumu un blīvuma zudumu, palīdzot tai atgūt mirdzumu un komforta sajūtu,” uzsver “Euroaptiekas” farmaceite Daina Bulmeistere.

Ādai atbilstoši kopšanas līdzekļi

Menopauzes laikā līdz ar hormonālām pārmaiņām mainās tauku un sviedru dziedzeru aktivitāte, tāpēc āda bieži vien kļūst sausa un plāna. Īpašu uzmanību “Euroaptiekas” farmaceite iesaka pievērst kakla ādas un sejas ovāla kopšanai – tieši kakla un žokļa līnijas āda ir pirmā, kuru uzskatāmi skar menopauzes radītās izmaiņas.

Svarīgākās sastāvdaļas nobriedušas ādas kopšanai paredzētajā kosmētikā ir antioksidanti, piemēram, A un C vitamīns. “Tie veicina kolagēna veidošanos, padara ādas toni vienmērīgāku un starojošāku. Nobriedušas ādas kopšanai paredzētos kosmētikas produktos tiek iekļauti arī citi antioksidanti – E vitamīns, koenzīms Q10, resveratrols un peptīdi, kas stimulē kolagēna sintēzi un paaugstina ādas elasticitāti. Savukārt hialuronskābe uztur mitruma līmeni ādā, ļaujot tai izskatīties maigākai un vienmērīgākai. Tā kā šajā periodā āda var kļūt sausāka, var apsvērt iespēju pāriet uz kosmētikas līdzekļiem, kuri veidoti uz eļļu bāzes, ja to atļauj ādas tips – tie būs barojoši, nomierinoši un parasti piesātināti ar antioksidantiem,” iesaka “Euroaptiekas” farmaceite. Katrai ādai ir savas vajadzības, tāpēc pirms kosmētikas līdzekļu iegādes noteikti vēlams konsultēties ar kosmetologu vai labu farmaceitu, kurš brīvi orientējas ne tikai medikamentos, bet arī skaistumkopšanas jautājumo unt spēj katru izvēli pamatot no medicīniskā viedokļa.

Raksta turpinājums nākamajā lapā!

Pievienot komentāru