No šodienas palielināts pabalsts bērniem un pieaugušajiem ar ļoti smagu invaliditāti

No 1. jūlija par 100 eiro tiek palielināts īpašas kopšanas pabalsts bērniem ar ļoti smagu invaliditāti un pilngadīgām personām ar invaliditāti, kurām invaliditātes cēlonis ir slimība no bērnības. Tagad tas būs 313,34 eiro mēnesī.

“Ģimenes, kurās aug bērni ar īpaši smagu invaliditāti un kuriem ir vajadzīga īpaša kopšana, ikdienā saskaras ar situāciju, ka bērni nevar dzīvot bez vecāku vai atbalsta personas pastāvīgas palīdzības. Un nekas jau nemainās, kad šie bērni sasniedz pieaugušā vecumu. Tāpēc ir skaidrs, ka šīm ģimenēm rodas papildu izdevumi bērnu aprūpei un veselības stāvokļa uzlabošanai vai uzturēšanai esošajā līmenī. Valsts noteiktā kopšanas pabalsta apmēra palielināšana bērniem un pieaugušajiem ar ļoti smagu invaliditāti no bērnības, kā arī viņu ģimenes locekļiem var sniegt papildu finansiālu atbalstu šo cilvēku labāko interešu nodrošināšanai,” uzskata labklājības ministre Ramona Petraviča.

Šogad īpašās kopšanas pabalsta apmēra palielinājumam valsts budžetā paredzēti papildu 2,7 miljoni eiro, 2020. un 2021.gados – vairāk nekā 5,5 miljoni eiro

2018. gadā īpašas kopšanas pabalstu ik mēnesī saņēma vidēji 2072 personas par bērniem ar ļoti smagu invaliditāti un 2316 personas ar I invaliditātes grupu no bērnības.

COMMENTS

  • <cite class="fn">Ligita</cite>

    Īsti godīgi jau nu nav……tam pašam Ūdrītim…..viņam nepieciešama apkope un aprūpe visas 24 stundas diennaktī, bet viņa sievai un bērnam arī jādzīvo un jāēd, tādēļ Ilonai jāstrādā….un to pašu Ūdrīti pieskata asistente par atsevišķu samaksu, kura ir lielāka par šiem 213.43 mēnesī…..un palielinājuma nebūs, jo kad notika šī nelaime, tāds Ūdrītis un daudzu citi bija jau pilngadīgi, bet palīdzība un aprūpe arī viņiem ir vajadzīga….murgs kaut kāds, kādēļ tikai vieniem palīdz, bet citiem nē ????

Pievienot komentāru