Kur pavadīt brīvdienas vasarā? 5 neparastas vietas Latvijā

Citi vasaru mēra atvaļinājumos, bet citi – piedzīvojumos. Ne vienmēr atpūtai varam izbrīvēt tik daudz laika, kā gribētos. Kā vissaturīgāk pavadīt īsas brīvdienas un atgūtu enerģiju?

Kad šovasar sajūti vēlmi pilsētas trokšņu vietā paklausīties putnu dziesmas un pārmaiņus pēc ienirt nevis ļaužu burzmā, bet upē, ezerā vai jūras viļņos – šeit dažas atpūtas vietas, kuras spēs pārsteigt tepat Latvijā.

1. NAKŠŅO UZ EZERA! (JAUNUMS – ATVĒRUSIES ŠOVASAR)

No gultas pa taisno laivā! Nakšņošana ar skatu uz ezeru, privāto laivu garāžā un pilsētas izklaidēm rokas stiepiena vai laivas brauciena attālumā.

Bed&Boat ir divstāvīgs namiņš- laivu garāža uz ūdens ar privāto laivu, ar skatu uz Alūksnes ezeru un Livonijas ordeņa pilsdrupām.

Bed&Boat namiņš atrodas Alūksnes iekšezerā, kas vienlaikus ir pilsētas centrs. Blakus ir izbruģēta bezmaksas autostāvvieta, kultūras centrs, kafejnīcas, peldvietas, estrāde, pilsdrupas, jaunā pils, volejbola, basketbola un futbola laukumi, bērnu laukums, skatu tornis un vairākas pastaigu takas Alūksnes pils parkā.

Namiņā vienlaicīgi var nakšņot četri cilvēki. Ir divi izlaižami dīvāni, kurus var pārveidot par divguļamām gultām. Ar laivu izbraucienā pa ezeru var doties trīs pieaugušie vai divi pieaugušie un divi bērni. Laiva ir pietiekami liela.

Bed&Boat, Alūksne www.facebook.com/bednboat.lv

Airbnb: https://www.airbnb.com/rooms/35119846?s=67&sharer_id=69808800

2. GULĒT KOKOS

Kā ir pamosties 5 metrus virs zemes? Dabas taku ieskautās mājiņās ar terasi ezera krastā.

Mājas kokos būvētas jau kopš seniem laikiem, taču pēdējos gadu desmitos pasaulē tam sākuši pievērsties nopietnāk. Šī ir Latvijā pirmā māja kokos, kur tiek ievērotas visas nepieciešamās, pasaulē pārbaudītās tehnoloģijas.

Atpūtas mājas atrodas ~ 90km no Rīgas, 3km no Cēsim, Niniera ezera krastā. Šī ir lieliska vieta kur aizbēgt no pilsētas trokšņiem, izbaudīt mieru un veldzēties dabā.

Namiņš “Baltais Čiekurs” uzbūvēts 2017. gadā un atrodas 6m augstumā virs zemes, lielos priedes kokos. Kopējā telpas platība 27m², terases platība 18m². Tas atrodas 90 km attālumā no Rīgas un 3 km attālumā no Cēsīm ezera “Ninieris” krastā (Gaujas nacionālā parka teritorijā). Visu teritoriju ieskauj priežu meži, kuros ir pastaigu takas, kur ar kājām vai velosipēdu var nokļūt līdz Ērgļu klintīm, Kazu gravai, Gaujai un citām ainaviski skaistām vietām. Interjers veidots ļoti romantisks. Namiņa pirmā stāva terasītē atrodas neliela virtuvīte ar elektrisko plītiņu un piederumiem ēdiena pagatavošanai.

Namiņš “Čiekurs” uzbūvēts 2016. gadā un atrodas 5m augstumā virs zemes. Kopējā telpas platība 22m², terases platība 31m². Tas atrodas 90 km attālumā no Rīgas un 3 km attālumā no Cēsīm ezera “Ninieris” krastā (Gaujas nacionālā parka teritorijā). Visu teritoriju ieskauj priežu meži, kuros ir pastaigu takas, kur ar kājām vai velosipēdu var nokļūt līdz Ērgļu klintīm, Kazu gravai, Gaujai un citām ainaviski skaistām vietām.

Māja kokos, Cēsis www.majakokos.lv

Lai lasītu raksta turpinājumu, šķiriet nākamo lapu!

Pievienot komentāru