Kā plānot treniņus un neiedzīvoties karstuma dūrienā karstos laikapstākļos

Šī vasara mūs ir sagaidījusi ar īpaši karstu un tveicīgu laiku, kas var būt īsts pārbaudījums mūsu veselībai un labsajūtai. Tveicīgais laiks ir arī īpašs izaicinājums, ja nodarbojamies ar fiziskajām aktivitātēm vai sportojam.

Kas jāņem vērā, plānojot treniņus un aktivitātes karstā, saulainā laikā? Kā šajā laikā pasargāt savu veselību un izvairīties no karstuma dūriena? Padomos dalās BENU Aptiekas piesaistītais eksperts, viens no CrossFit pamatlicējiem Latvijā Kaspars Zlidnis un BENU Aptiekas farmaceite Zanda Ozoliņa.

Sportošana karstumā – vietas un laika izvēle

Kā uzsver Kaspars Zlidnis, karstā, tveicīgā laikā ir vērīgāk jāplāno savas aktivitātes. Sportošanai piemērotākās būtu rīta vai vakara stundas, kad saules aktivitāte nav tik izteikta un gaisa temperatūra ir piemērotāka sporta nodarbībām. Ieteicams izvairīties no aktīvas sportošanas dienas vidū un tiešos saules staros.

Cilvēki bieži vien karstā laikā par treniņu vietu izvēlas jūras krastu, bet tā noteikti nav piemērotākā vieta sportošanai un aktivitātēm spēcīgā saules starojuma dēļ. Piemērotākas būs ēnainākas vietas, kur ir iespēja rast patvērumu no saules.

Ja tomēr ir sanācis tā, ka treniņam vienīgais pieejamais laiks ir pa dienu, tad ieteicams izvēlēties vingrošanas laukumu, kur atrodama ēna. Ja tādas iespējas nav, tad noteikti vajadzētu vilkt kādu cepuri vai galvas apsēju. Par treniņu vietu var izvēlēties arī mežu vai parku, kur koku ēnā nav tik liela saules iedarbība un ir atrodamas vēsākas vietas.

Raksta turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru