Ko ēst pirms un pēc skriešanas? Ieteikumi regulāriem skrējējiem

Labākie proteīnu saturošie pārtikas produkti skrējējiem ir piens, liellopa gaļa, vistas gaļa, olas un zivis. Organismam nepieciešamajiem tauki- būtiski izvēlēties mononepiesātināto un polinepiesātināto tauku saturošus produktus. Galvenie labo tauku saturošie produkti, kurus vajadzētu uzturā lietot skrējējiem ir visa veida rieksti, treknās auksto ūdeņu zivis (lasis u.tml.) un olīveļļa.

Ēdiens pirms un pēc skrējiena
Pirms slodzes vajadzētu ievērot 2–3 stundu nelielu atslodzi, tad no 1 h līdz 30 minūtes pirms intensīva treniņa var izvēlēties vieglu uzkodu, piemēram, banānu vai kādu proteīna batoniņu, un tad pēc slodzes, ja tā ir bijusi intensīva, vajag uzreiz uzņemt ogļhidrātiem bagātus pārtikas produktus, piemēram, izdzert glāzi sulas.

Tādējādi trīs stundas pirms treniņa var ēst auzu pārslu putru ar ogu ievārījumu, 30 minūtes pirms treniņa – proteīna batoniņu, bet 30 minūtes pēc treniņa – glāzi saldināta dzēriena un banānu.

Tiem, kam svarīga ir muskuļu masas audzēšana un saglabāšana, pēc treniņa 2 stundu laikā neiesaka uzturā lietot kofeīnu saturošos produktus – kafiju, tēju un šokolādes produktus. Kofeīns negatīvi ietekmē insulīna darbību, traucējot organismam atjaunot muskuļus, kā arī izmantot uzņemtās olbaltumvielas muskuļu remontam.

Nav būtiski vai Tu gatavojies nākamajam maratonam vai trenējies sava prieka pēc, ir vienmēr jāpadomā par savu uzturu, lai trenējoties nesanāk nodarīt pāri savam organismam. Ja dienas laikā tiek uzņemts nesamērīgs daudzums uzturvielu un enerģijas, ir grūti sasniegt iepriekš nospraustos mēŗķus, kā arī var rasties dažādas veselības problēmas.

Avots:

Pievienot komentāru