Kā paātrināt metabolismu jeb vielmaiņu? Ieteikumi, ātras un iedarbīgas metodes

Ikviens noteikti ir dzirdējis par metabolismu jeb vielmaiņu. Un ik katrs, kurš padziļināti seko, uztur un cenšas paātrināt metabolismu, zina, ka metabolisms ir tas, ar kādu ātrumu viss apēstais ēdiens pārvēršas enerģijā vai taukos. Ja vielmaiņa ir lēna, tad enerģija atjaunojas lēnām, tāpēc visu, kas neaizgāja enerģijas atjaunošanai, organisms uzskata par lieku un novirza rezervēs (uztur tauku rezerves). Ja vielmaiņa ir ātra – tad viss ir tieši pretēji.

Metabolisma paātrināšana ir teju ikvienas diētas, tievēšanas un sportista viens no darbības principiem. Jo metabolisma aktivitāte nosaka, cik ātri mēs zaudēsim liekos kilogramus vai uzņemsim muskuļu masu. Metabolisma jeb vielmaiņas ātrums ir ģenētiski noteikts, bet, protams, tāpat kā jebkuru mūsu organisma sistēmu, arī savu vielmaiņu mēs varam sabojāt- to var izdarīt ar krasām un drastiskām diētām, īpaši, ja tādas ievērotas ļoti agros jaunības gados.

metabolisms
Ko dod paātrināts metabolisms?

Kā jau iepriekš apskatījām, ātrs metabolisms dod iespēju efektīvāk notievēt, jo uzņemtās pārtikas daudzums pārstrādājas ātrāk, neuzkrājas rezervēs-taukos un dod iespēju efektīvāk un rezultatīvāk uzņemt muskuļu masu!

Kā paātrināt metabolismu?

Katram metabolisma līmenis ir atšķirīgs. Viens var ēst daudz un būt bez tauku rezervēm, viens ēdot maz, pieņemas straujāk svarā. Lai efekts nepārvērstos defektā, vielmaiņu ir arī iespējams papildus “iekustināt”.

Lai uzzinātu, kas ir metabolisma veicinātāji, šķiriet nākamo lapu!

Pievienot komentāru