Kā paātrināt metabolismu jeb vielmaiņu? Ieteikumi, ātras un iedarbīgas metodes

Metabolisma veicinātāji

Muskuļi

Šis punkts tiek izcelts kā pats pirmais, jo tā tiešām ir – paši muskuļi ir tie, kas paātrina metabolismu jeb – jo vairāk ir uzbūvēti muskuļi, jo ātrāka vielmaiņa ir organismam. Līdz ar to jums nepieciešams sportot un cīnīties par muskuļiem!

Temperatūra

Ārējās temperatūras krasas izmaiņas palielina vielmaiņas ātrumu. Ja mazgāšanos dušā beigsi ar aukstu ūdeni, tad tas palielinās metabolisma aktivizāciju, jo ķermenis patērēs vairāk enerģiju, lai ķermeni sasildītu!

Ēd bieži

Reta ēšana organismam liek veidot rezerves, jo ķermenis domā: noteikti atkal būs daudz stundas jāgaida līdz nākošajai ēdienreizei, noglabāšu tās rezervēs! Tā ir viena no būtiskākajām kļūdām, ko ievēro lielākoties sievietes- ēd reti, piemēram, vienu reizi dienā! Bieža ēšana ar mazām porcijām ir izcils metabolisma aktivizēšanas pasākums! Ķermenis uzņemto pārstrādā, jo zina, ka drīz būs vēl! Ieteicamā rezerve starp ēdienreizēm – 2-3h

Pirts 

Pirts procedūras paaugstina šūnu aktivitāti, stimulē vielmaiņu un vienlaikus veicina metabolismu, tas arī ir viens no galvenajam iemesliem, kādēļ sporta zālēs ir pieejamas saunas!

Ūdens 

Dzeriet daudz ūdens! Ja organisms sajūt ūdens trūkumu, tad aknas nevar noārdīt taukus, jo vispirms tām nākas atjaunot šķidruma krājumus organismā. Ja dzerat aukstu ūdeni, tad patērējat vēl jo vairāk kaloriju, tādēļ secinājums viens- ūdens glāze vai pudele, lai vienmēr ir pa rokai!

Omega-3 taukskābes 

Tās regulē leptīna līmeni organismā. Omega-3 ietekmē vielmaiņas ātrumu. Visvairāk šādu taukskābju ir zivīs un zivju eļļā.

Olbaltumvielas jeb proteīni 

Olbaltuma pārstrādei organismā tiek patērēts gandrīz divas reizes vairāk enerģijas! Tādēļ Ideju Kabata iesaka proteīna saturošu produktus lietot kā piedevu (pulvera viedā, batoniņi starp ēdienreizēm) un noteikti iekļaut ikdienas maltīšu sarakstā!

Ass ēdiens 

Asa ēdiena viena porcija paātrina vielmaiņu par 25%. Tādēļ pievienojiet savai nākamai maltītei nedaudz čili!

Greipfrūts

Greipfrūts ir top auglis, kura sastāvā esošās vielas “kustina” vielmaiņu jeb metabolismu. Ir noteikti manīts, ka gandrīz ikvienu diētu saturā ir iekļauts šis auglis. Rūgtā garša, kas ir raksturīga greipfrūtam, ir no augļa baltās, mīkstās miziņas, tomēr iesakām notikti ēst arī to, ko šīs baltās miziņas sastāvā koncentrējas metabolisma veicinātāja vielas!

Lai greipfrūts ir pēdējais, ko dienas noslēgumā Tu ēd! Iekļaujot savā ikdienas noslēgumā šo augli, jau pēc pirmajām 2 nedēļām jutīsi izmaiņas!

Metabolisms var būt veiksmīgi ģenētiski mantots (ja ir ātrs!), bet arī tāds ir “jākopj”, jo laika ietekme arī skar šo ķermeņa darbību. Tas kļūs lēnāks. Tādēļ nodarbojamies ar sportu, ēdam maksimāli pareizi un laika gaitā ķermenis pateiksies par to ar ilgtermiņa veselību un lielisku funkcionēšanu!

Avots:

Pievienot komentāru