Ko ēst pirms un pēc skriešanas? Ieteikumi regulāriem skrējējiem

Uzsākot regulāri skriet, ieteikums ikvienam pārskatīt savu ikdienas ēdienkarti, jo uzturam sportā ir ļoti liela nozīme!
Olbaltumvielas ir organisma plastiskais materiāls, bet ogļhidrāti ir enerģija. Sportojot tiek nodarbināti muskuļi – lai tos nodarbinātu, ir nepieciešama enerģija, taču lai tie atjaunotos un pavairotos, ir nepieciešamas olbaltumvielas. Turklāt olbaltumvielām bagāta pārtika nepaaugstina insulīna līmeni un neveicina tauku uzkrāšanos. Kā arī lietojot uzturā dārzeņus ar lielu šķiedrvielu saturu vai olbaltumu produktus, var remdēt izsalkumu, turklāt būs uzņemtas tikai dažas kalorijas.
Tieši tāpēc ir ļoti svarīgi katru dienu katru ēdienreizi papildināt ar ogļhidrātu piedevām (graudaugi, dārzeņi, augļi) un 2–3 ēdienreizes ar olbaltumvielām bagātiem produktiem (liesi piena produkti, gaļa, zivis, olas, pupiņas, zirņi). Dienā nepieciešams ieturēt 4–5 ēdienreizes.

Jāņem vērā, ka skrienot mēs zaudējam daudz minerālvielu un vitamīnu, tāpēc skrējējiem (un sportistiem kopumā) nepieciešams vairāk uzņemt arī nātriju (līdz 3000 mg nātrija dienā), mēs iesakām VPLab Energy Gel ! Tas sniedz papildus ogļhidrātus pirms treniņa un augstas intensitātes treniņa laikā, tādējādi uzlabojot sniegumu un aizkavējot noguruma iestāšanos.

Raksta turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru