Wizz Air ir viszaļākā lidsabiedrība Eiropā. Vismazāk CO2 izplūdes ES lidsabiedrību vidū

Wizz Air, viena no Eiropas visstraujāk augošajām lidsabiedrībām un lielākā zemizmaksu pārvadātāja Centrāleiropā un Austrumeiropā, šodien paziņoja, ka salīdzinājumā ar visām konkurējošajām lidsabiedrībām tā darbojas ar vismazāko CO2 izplūdi, rēķinot uz vienu pasažieri.

Ar 56,5 g CO2 uz pasažierkilometru 2019. gada maijā Wizz Air ir lidsabiedrība ar vismazāko ietekmi uz vidi, rēķinot uz vienu pasažieri. Turpmāk Wizz Air proaktīvi iekļaus izplūdes rādītāju mēneša statistikā, palielinot caurredzamību, kas ļauj pasažieriem saņemt visu nepieciešamo informāciju, lai viņi varētu veikt atbildīgu izvēli.

Wizz Air ekspluatē modernu Airbus lidmašīnu A320, A321ceo un A321neo parku, kurā gaisa kuģu vidējais vecums ir 4,7 gadi – tas ir viens no jaunākajiem nozarē. Pēdējos gados Wizz Air CO2 izplūdes rādītājs uz vienu pasažierkilometru ir nepārtraukti samazinājies un 2019. gada maijā bija krities par 4,4 % salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Ar vairāk nekā 250 pasūtītajām Airbus lidmašīnām A321neo Wizz Air turpinās veicināt efektivitāti un uzlabojumus šajā jomā, un nākamajā desmitgadē uzņēmuma ietekme uz vidi vēl samazināsies par 1/3, rēķinot uz katru pasažieri.

Mēneša skaitļi 2019. gada maijs

Nolidotie komerciālie pasažierkilometri 5656 milj. km

Pārvadāto pasažieru skaits 3,47 milj. pasažieru

CO2 izplūde 319 760 tonnu

CO2 grami uz pasažierkilometru 56,5 g uz pasažierkilometru

A320neo un šīs lidmašīnu saimes atvasinājumos pirmajos ir ieviestas jaunākās tehnoloģijas, tostarp jaunas paaudzes dzinēji un salona etalonkonstrukcija nozarē, kas atsevišķi nodrošina degvielas izmaksu ietaupījumu par 20 procentiem. Turklāt A321neo ir ievērojami draudzīgāka videi ar trokšņa līmeņa samazinājumu gandrīz par 50 procentiem salīdzinājumā ar iepriekšējās paaudzes lidmašīnām. Kopš ieviešanas ekspluatācijā 2016. gada sākumā Pratt & Whitney turboventilatora dzinēji ar reduktoru ir apliecinājuši solīto spēju samazināt slāpekļa oksīda izplūdi par 50 procentiem.

Wizz Air vadītājs Jožefs Vāradi sacīja: “Wizz Air galvenais mērķis ir atbrīvot ļaudis, nodrošinot ceļošanu par pieņemamu cenu, un mēs lepojamies, ka to veicam visilgtspējīgākajā veidā. Būt par atbildīgu uzņēmumu un nodrošināt nākamajām paaudzēm ilgtspējīgu nākotni nav ātrumsacīkstes. Tagad ar nozarē vismazāko CO2 izplūdi uz pasažierkilometru Wizz Air jau ir viszaļākā avioceļojumu izvēle, ko pasažieri var veikt. Mēs sev esam izvirzījuši ambiciozu mērķi vēl vairāk samazināt ietekmi uz vidi, ieviešot visjaunākās progresīvās tehnoloģijas un līdz 2030. gadam vēl par trešdaļu samazinot CO2 izplūdi, rēķinot uz vienu pasažieri. Mums ir vislabākie rīki, lai to sasniegtu: lidmašīnas A321neo ar Wizz Air sēdvietu konfigurāciju 239 pasažieriem un Pratt & Whitney turboventilatora dzinējiem ar reduktoru nodrošina vistīrāko un videi draudzīgāko tehnoloģiju, kāda pašlaik pastāv pasaulē.”

Pievienot komentāru